ΚΟΣΜΟΣ

Βιετνάμ: Ανακαλύφθηκαν 2.000 νεκρές γάτες που προοριζόταν για βρασμό για... ιατρικούς λόγους

Βιετνάμ: Ανακαλύφθηκαν 2.000 νεκρές γάτες που προοριζόταν για βρασμό για... ιατρικούς λόγους
Οι Βιετναμέζοι εκτιμούν πως ο ζωμός από οστά γάτας συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών όπως το άσθμα και η οστεοπόρωση PEXELS (ΑΡΧΕΙΟ)

Περίπου 2.000 πτώματα γατών ανακακαλύφθηκαν από τις αστυνομικές αρχές του Βιετνάμ την Πέμπτη (16/2), οι οποίες σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης προοριζόταν ως προϊόντα παραδοσιακής ιατρικής.

Ειδικότερα, οι νεκρές γάτες ανακαλύφθηκαν σε σφαγείο της επαρχίας Ντονγκ Θαπ, στο δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ (νότιο Βιετνάμ), μαζί με επιπλέον 480 που βρισκόταν εν ζωή, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της επαρχίας.

Τα πτώματα, με συνολικό βάρος τεσσάρων τόνων, είχαν τοποθετηθεί σε μια αίθουσα-ψυγείο, προτού μετατραπούν σε προϊόντα παραδοσιακής ιατρικής, έπειτα από μια μακρά διαδικασία βρασμού.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι Βιετναμέζοι εκτιμούν πως ο ζωμός από οστά γάτας συμβάλλει στη θεραπεία ασθενειών όπως το άσθμα και η οστεοπόρωση.

Σημειώνεται ότι, οι τοπικές αρχές κατέστρεψαν τα πτώματα των γατών, ενώ τα κατοικίδια που διασώθηκαν θα υποβληθούν σε υγειονομικούς ελέγχους.

Το σφαγείο της Ντονγκ Θαπ δεν διέθετε τα νόμιμα έγγραφα που επιτρέπονται για τη σφαγή των ζώων, ούτε διέθετε πληροφορίες για την προέλευσή τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης.

Η κατανάλωση σκύλων και γατών εξακολουθεί να είναι νόμιμη στο Βιετνάμ και πολυάριθμα εστιατόρια της χώρας προσφέρουν κρέας αυτών των ζώων, όμως τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο εμπόριο αυτό οφείλουν να έχουν πιστοποιητικά που να βεβαιώνουν την προέλευση των ζώων.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Four Pows International, έως ένα εκατομμύριο γάτες πέφτουν κάθε χρόνο θύματα αυτού του εμπορίου στο Βιετνάμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ