ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Ζελένσκι τον Ιούλιο

Ουκρανία: Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Ζελένσκι τον Ιούλιο
Το Κίεβο ελπίζει τα μέλη του ΝΑΤΟ να συμφωνήσουν «μόλις τελειώσει ο πόλεμος, η Ουκρανία να γίνει μέλος του οργανισμού» AP Photo/Andrea Comas

Την απόφαση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να παραστεί στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στο Βίλνιους τον Ιούλιο του 2023, κοινοποίησε ο Ουκρανός πρέσβης στη Λιθουανία, Πέτρο Μπέστα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ουκρανός πρέσβης στο τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο BNS την Τετάρτη (22/2), σημείωσε ότι το Κίεβο ελπίζει τα μέλη του ΝΑΤΟ να συμφωνήσουν «μόλις τελειώσει ο πόλεμος, η Ουκρανία να γίνει μέλος του οργανισμού Βορειοατλαντικού άξονα».

Στη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους στις 11 και 12 Ιουλίου αναμένεται να παραστούν οι περισσότεροι ηγέτες του NATO, ανακοίνωσε το γραφείο της προεδρίας της Λιθουανίας. Μεταξύ αυτών θα είναι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επισκέφθηκε αιφνιδίως το Κίεβο αυτήν την Δευτέρα (20/2).

Σημειώνεται ότι, ο Ζελένσκι έχει μεταβεί δύο φορές στο εξωτερικό από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, μία φορά στην Ουάσινγκτον τον Δεκέμβριο του 2022 και άλλη μία στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες τον Φεβρουάριο του 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ