ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία - Μπουντάνοφ: Έχουμε μυστικούς πράκτορες στο στενό περιβάλλον του Πούτιν

Ουκρανία - Μπουντάνοφ: Έχουμε μυστικούς πράκτορες στο στενό περιβάλλον του Πούτιν
Πρόκειται για ένα ισχυρισμό «βόμβα» του αρχηγού των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή εφημερίδα Ukrainian Pravda Ukrainian Pravda

Πράκτορες στο στενό περιβάλλον του Βλαντίμιρ Πούτιν διαθέτει η Ουκρανία υποστηρίζει ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας, Κιρίλο Μπουντάνοφ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι παρά τις προσπάθειες, η Ρωσία θα αποτύχει.

Πρόκειται για ένα ισχυρισμό «βόμβα» του αρχηγού των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή εφημερίδα Ukrainian Pravda.

Παράλληλα, σημείωσε πως μέλη του στενού κύκλου του Πούτιν έχουν συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας, θέλοντας όπως λέει, να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους σε περίπτωση ήττας της Ρωσίας και αλλαγής καθεστώτος. Ο Ουκρανός αξιωματούχος δεν έδωσε ούτε τα ονόματα, ούτε τον αριθμό των πρακτόρων στο περιβάλλον του Πούτιν.

Άλλωστε, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde εκτιμά ότι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία «είναι δυνατό μόνο με την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της του 1991. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν είναι αποδεκτή από εμάς».

Ερωτηθείς για το πώς αναλύει τη στρατηγική του Πούτιν καθώς και την κατάσταση της ρωσικής ισχύος και της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης εξηγεί:

«Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα σήμερα οι Ρώσοι ηγέτες... Πρέπει πρώτα να καταλάβουμε ότι το ρωσικό σύστημα είναι ένα κάθετο σύστημα όπου οι πληροφορίες μεταδίδονται από αρχηγό σε αρχηγό και, όταν φτάσουν στην κορυφή, μπορεί να έχουν παραμορφωθεί σημαντικά σε σύγκριση με το αρχικό μήνυμα.

Είναι λάθος να λέμε ότι δεν έχουν πραγματική πληροφόρηση για το τι συμβαίνει, αλλά γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι οι εκθέσεις που υποβάλλονται στη ρωσική ηγεσία είναι πολύ διαφορετικές από τις πληροφορίες που αρχικά συγκεντρώνονται. Κάθε κρίκος στην αλυσίδα εντολών παραμορφώνει τις πληροφορίες προς όφελος αυτού που θέλει να μεταφέρει την πληροφορία στο ανώτερο κλιμάκιο προς την κορυφή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ