ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Ερευνάται για απάτη ευρωβουλευτής της Λέγκα του Βορρά

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Ερευνάται για απάτη ευρωβουλευτής της Λέγκα του Βορρά
Η κατάσχεση 170.000 ευρώ πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου από την ιταλική οικονομική αστυνομία AP Photo/Jean-Francois Badias

Στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ύψους 170.000 ευρώ της ευρωβουλευτού της Λέγκα του Βορρά, Στεφανία Ζαμπέλι και τεσσάρων βοηθών της  προχώρησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο πλαίσιο έρευνας για απάτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης, οι τέσσερις βοηθοί της ακροδεξιάς ευρωβουλευτού «δεν πραγματοποίησαν τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τη λειτουργία για την οποία προσλήφθηκαν, ή μόνο εν μέρει, και τεκμηρίωσαν παραπλανητικά τις δραστηριότητές τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέως (BPGE).

Παράλληλα, η BPGE αναφέρει πως οι βοηθοί της Iταλίδας ευρωβουλευτού εξαπάτησαν ως προς τα προσόντα τους «δηλώνοντας διπλώματα και επαγγελματικές δεξιότητες που δεν διαθέτουν».

Σε ό,τι αφορά την ευρωβουλευτή της ακροδεξιάς, η οποία είναι στενής συγγενής τουλάχιστον ενός εκ των κατηγορούμενων βοηθών, θεωρείται ύποπτη ότι ωφελήθηκε προσωπικά από τα έσοδα των βοηθών της, σύμφωνα με το POLITICO.

Η κατάσχεση 170.000 ευρώ (τραπεζικοί λογαριασμοί, πολυτελή αυτοκίνητα) που πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου από την ιταλική οικονομική αστυνομία αντιστοιχεί στη ζημία, όπως αυτή εκτιμήθηκε από την έρευνα.

Η Στεφανία Ζαμπέλι δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ