ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ηχηρή απάντηση Φενέρ σε Ερντογάν για τον αποκλεισμό των φιλάθλων της

Τουρκία: Ηχηρή απάντηση Φενέρ σε Ερντογάν για τον αποκλεισμό των φιλάθλων της
Η Φενερμπαχτσέ δήλωσε την Τρίτη (28/2) πως ήταν «απαράδεκτο» να μην επιτραπεί στους οπαδούς της να παρευρεθούν στον εκτός έδρας αγώνα της τουρκικής Superlig AP/Petros Karadjias

«Ηχηρή» ήταν η απάντηση που έξέδωσε η Φενέρμπαχτσε απέναντι στην κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία νωρίτερα την Τρίτη, ανακοίνωσε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της Κωνσταντινούπολης θα ταξιδέψει για εκτός έδρας αγώνα το Σάββατο χωρίς τους φιλάθλους της, ορισμένοι από τους οποίους κάλεσαν με συνθήματά τους το περασμένο Σάββατο την κυβέρνηση να παραιτηθεί μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η Φενερμπαχτσέ δήλωσε την Τρίτη (28/2) πως ήταν «απαράδεκτο» να μην επιτραπεί στους οπαδούς της να παρευρεθούν στον εκτός έδρας αγώνα της τουρκικής Superlig με την Καϊσερίσπορ το προσεχές Σάββατο 4 Μαρτίου.

«Δεν θα επιτραπεί στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε να εισέλθουν στον αγώνα για λόγους ασφαλείας», ανέφερε το Επαρχιακό Συμβούλιο Ασφαλείας του Καϊσέρι, σε επίσημη τοποθέτηση που επικαλείται το TRT News.

Οι οπαδοί της «Φενέρ» είχαν διαμαρτυρηθεί κατά της τουρκικής κυβέρνησης ζητώντας την παραίτησή της -μετά τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία που κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους- στον εντός έδρας αγώνα με την Κόνιασπορ το περασμένο Σάββατο (18/2).

Η Φενέρμπαχτσε ανέφερε σε γραπτή δήλωση ότι δεν αποδέχεται την απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας και ζητούσε περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Μάθαμε με έκπληξη ότι οι φίλαθλοί μας δεν θα μπορέσουν να δουν το ματς, σύμφωνα με το Επαρχιακό Συμβούλιο Ασφαλείας του Καϊσέρι. Ως Φενερμπαχτσέ, δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτούμε αυτήν την απόφαση. Είναι μια περίεργη απόφαση που δεν έχει τίποτα να κάνει με τα αθλητικά κριτήρια», ανέφερε ο σύλλογος.

«Δεν έχει νόημα το να εμποδίζουμε την επιθυμία των φιλάθλων μας να υποστηρίξουν την ομάδα μας και να τιμωρούμε τον σύλλογό μας. Θέλουμε να μάθουμε με ποιους λόγους οι φίλαθλοί μας στερήθηκαν αυτό το δικαίωμα, σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο που αναμένεται να είναι ενωτική, ολοκληρωμένη και όχι διχαστική» κατέληξε η «Φενέρ».

Η Φενέρμπαχτσε είναι δεύτερη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με 48 βαθμούς, έξι πίσω απ’ τη Γαλατασαράι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ