ΚΟΣΜΟΣ

Γυναικόπαιδα στόχος των τζιχαντιστών του ΙΚ

Γυναικόπαιδα στόχος των τζιχαντιστών του ΙΚ
REUTERS/Alaa Al-Marjani

Τουλάχιστον 30 αμάχους, κυρίως γυναίκες και παιδιά την ώρα που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την Φαλούτζα, σκότωσαν τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Μαχητές του ISIA είπαν στους άνδρες ότι αν ήθελαν να φύγουν από την πόλη, ήταν ελεύθεροι να το κάνουν, αλλά υπό έναν όρο, να μην πάρουν τις οικογένειές τους μαζί τους, κι ότι εάν προσπαθούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο θα τους σκότωναν», δήλωσε εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού στο αμερικανικό δίκτυο NBC χθες.

Οι περισσότεροι από τους 30 ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τα πυρά των μελών του ΙΚ στη Φαλούτζα χθες Παρασκευή ήταν γυναικόπαιδα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο ιρακινός στρατός και παραστρατιωτικές οργανώσεις, με την αεροπορική υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, εξαπέλυσαν μια επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης την 22η Μαΐου. Η Φαλούτζα είχε καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος το 2014.

Η Φαλούτζα, 67 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, της πρωτεύουσας του Ιράκ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της επαρχίας Άνμπαρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ