ΚΟΣΜΟΣ

Ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια της Γερμανίας - «Μπαράζ» απεργιών των εργαζομένων

Ακυρώσεις πτήσεων στα αεροδρόμια της Γερμανίας - «Μπαράζ» απεργιών των εργαζομένων
Υπενθυμίζεται ότι, την Κυριακή (12/3) είχαν ακυρωθεί 351 πτήσεις AP Photo/Michael Probst

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζει τις απεργιακές του κινητοποιήσεις το προσωπικό ελέγχων ασφαλείας των αεροδρομίων στη Γερμανία, με τα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Βρέμης και του Αμβούργου να ακυρώνουν όλων των εμπορικών πτήσεων τη Δευτέρα (13/3).

Σε απεργιακό «κλοιό» βρίσκονται τα αεροδρόμια της Γερμανίας, με τους εργαζόμενους σε αυτά να διεκδικούν αυξήσεις των μισθών για τα σαββατοκύριακα και τις αργίες.

«Λόγω της προειδοποιητικής απεργίας εργαζομένων στους αεροπορικούς ελέγχους ασφαλείας, δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα, 13 Μαρτίου, αναχωρήσεις εμπορικών πτήσεων από το BER. Οι αφίξεις θα επηρεαστούν επίσης», ανέφερε στον ιστότοπό του το αεροδρόμιο του Βερολίνου.

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου ανακοίνωσε επίσης πως αφίξεις μπορεί να καθυστερήσουν ή να ακυρωθούν, ενώ αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και το αεροδρόμιο της Βρέμης.

Ειδικότερα, το συνδικάτο Verdi κάλεσε το προσωπικό ασφαλείας να απεργήσει στο αεροδρόμιο του Βερολίνου λόγω μισθολογικών διενέξεων για τη νυχτερινή εργασία, καθώς και για την εργασία τα σαββατοκύριακα και τις αργίες, οι οποίες συνεχίζονται εδώ και χρόνια.

«Η εργασία 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικογενειακή ζωή. Οι συνθήκες εργασίας πρέπει να γίνουν πιο ελκυστικές ώστε να προτίθεται επαρκής αριθμός εργαζομένων να κάνει αυτή τη δουλειά», επιχειρηματολόγησε το ver.di.

Οι αμοιβές για αυτές τις βάρδιες δεν έχουν αυξηθεί «από το 2006 και διαπραγματευόμαστε αύξηση από το 2013», διευκρίνισε.

Σημειώνεται ότι, την Κυριακή (12/3) είχαν ακυρωθεί 351 πτήσεις που αφορούσαν σχεδόν 100.000 επιβάτες.

«Μπαράζ» απεργιακών κινητοποιήσεων πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών η Γαλλία, η Βρετανία και η Ισπανίας, καθώς η αύξηση του κόστους ζωής και της ενέργειας πλήττουν τα εισοδήματα και το βιοτικό επίπεδο μετά την πανδημία της Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ