ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Πόσο ισχύουν όσα υποστηρίζει ο Ίλον Μασκ για την τεχνητή νοημοσύνη

Bloomberg: Πόσο ισχύουν όσα υποστηρίζει ο Ίλον Μασκ για την τεχνητή νοημοσύνη
AP

Την ώρα που η τεχνητή νοημοσύνη τείνει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ο Έλον Μασκ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον καταστροφικό αντίκτυπο που μπορεί να αποτελέσει για την ανθρωπότητα κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ζητά να «παγώσει» η εκπαίδευση των ανεπτυγμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης για το επόμενο εξάμηνο.

«Μάχη» Microsoft και Google για την επόμενη γενιά εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο ανέλυσε κατά πόσο δικαιολογούνται οι φόβοι του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla μπορεί να έχει μια εκκεντρική προσωπικότητα, χαρακτηρίζοντάς ω τον «απατεώνα θεό της τεχνολογίας», αλλά όταν έχει επιφυλάξεις για κάτι, όλοι αρχίζουν να ακούν.

«Έχει δίκιο ο Μασκ; είναι το ερώτημα που θέτη το Bloomberg. «Αν ναι… παίζει ρόλο; Μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά, ειδικά στην περίπτωση του ChatGPT», προειδοποιεί η Parmy Olson.

Στην συνέχεια παρουσιάζει το χιουμοριστικό tweet που ανήρτησε ο Έλον Μασκ το απόγευμα της Παρασκευής 31/3, όταν έγραψε ότι «δανείστηκε» το μπουφάν ενός φίλου του, του Πάπα Φραγκίσκου, αυτό με το οποίο απεικονίστηκε προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις, ωστόσο μετά έγινε γνωστό ότι η εικόνα προέκυψε μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Στη συνέχεια το αμερικανικό πρακτορείο επισημαίνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη, θα μεταμορφώσει πολλά, όπως την παιδική ηλικία και η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει κατά πόσο είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ