ΚΟΣΜΟΣ

«Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ: «Ψηφίστε με για να δοθεί ένα ισχυρό μάθημα στον Μπάιντεν»

«Πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ: «Ψηφίστε με για να δοθεί ένα ισχυρό μάθημα στον Μπάιντεν»
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/ Burhan Ozbilici

«Πυρά» κατά του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν και του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα Τζεφ Φλέικ, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζητώντας από τους Τούρκους να τον ψηφίσουν προκειμένου «να δοθεί ένα ισχυρό μάθημα στις ΗΠΑ και τον Μπάιντεν».

Ειδικότερα, σε επίσκεψή του στα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε σκωπτικά την επίσκεψη του πρεσβευτή των ΗΠΑ, στον πολιτικό του αντίπαλο, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι το άτομο στο οποίο θα έπρεπε να απευθυνθεί είναι ο πρόεδρος της χώρας.

Μάλιστα, τόνισε ότι εξαιτίας της κίνησης αυτής «οι πύλες (της προεδρίας) για τον πρέσβη έχουν κλείσει».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Ερντογάν:

«Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στην Αμερική. Από τη μια ο Mπάιντεν μιλάει από εκεί, από την άλλη ο πρέσβης του Μπάιντεν εδώ πάει και επισκέπτεται τον "bye bye" Κεμάλ. Είναι ντροπή, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει. Εσύ είσαι πρέσβης. Αυτός που πρέπει να απευθυνθείς είναι ο πρόεδρος. Εσύ τώρα με ποιον τρόπο θα ζητήσεις ραντεβού από τον πρόεδρο;

Οι πύλες μας για τον πρέσβη έχουν κλείσει. Δεν μπορεί να ξαναμπεί. Γιατί; Διότι πρέπει να ξέρεις τα όρια σου. Θα πρέπει ως πρέσβης να ξέρεις τα καθήκοντα σου. Όσο δεν μαθαίνεις αυτή η πύλη (της προεδρίας) δεν είναι έτσι, περάστε. Δεν μπορείς να μπεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ