ΚΟΣΜΟΣ

«Ακούγονται ασταμάτητα πυρά» λέει ο Μητροπολίτης Νουβίας από το Σουδάν

«Ακούγονται ασταμάτητα πυρά» λέει ο Μητροπολίτης Νουβίας από το Σουδάν
Έρημοι είναι οι δρόμοι στο Χαρτούμ μετά τις αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και την παραστρατιωτική οργάνωση Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) (AP Photo/Marwan Ali)

«Ακούγονται ασταμάτητα πυρά, οι συγκρούσεις άρχισαν πάλι πριν από λίγο καθώς είχαν σταματήσει το βράδυ. Και εμείς περάσαμε μια ήσυχη νύχτα, όμως έξω δεν μπορούμε να βγούμε» δήλωσε ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι εντός της Μητρόπολης εκτός από τον ίδιο βρισκόνται ακόμη 15 άτομα. Ανάμεσά τους είναι εκτός Έλληνες, Αιθίοπες, Σουδανοί και Ρώσοι.

Σε ερώτηση για το πώς είναι εντός της Μητρόπολης η κατάσταση και τι ανάγκες υπάρχουν απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κι ότι υπάρχουν προμήθειες. «Είμαστε σε αναμονή του τι θα γίνει από εδώ και πέρα» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει υπάρξει επικοινωνία με το ΥΠΕΞ και συνεχής επαφή με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο ενώ πρόσθεσε ότι «προς το παρόν είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί λύση λόγω της κατάστασης που υπάρχει».

Δεν έχουμε βρει κάποια λύση που να μπορούμε να πραγματοποίησουμε καθώς δεν μπορούμε να βγούμε έξω στον δρόμο, είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Σχετικά με τους δυο Έλληνες που τραυματίστηκαν, εξήγησε ότι η κατάστασή τους είναι σταθερή.

Δεν έχουν εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει εκτός της Μητρόπολης, διότι «είναι πολύ επικίνδυνο να δουν τι γίνεται» και για αυτό είναι κλεισμένοι μέσα, ενώ για τους υπόλοιπους Έλληνες εκτός Μητρόπολης ανέφερε ότι είναι ασφαλείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ