ΚΟΣΜΟΣ

«Καθηλωμένα» τα αεροπλάνα τριών αεροδρομίων της Γερμανίας - Συνεχίζονται οι απεργίες

«Καθηλωμένα» τα αεροπλάνα τριών αεροδρομίων της Γερμανίας - Συνεχίζονται οι απεργίες
Ακυρωμένες πτήσεις από την απεργία σε αεροδρόμια της Γερμανίας AP Photo/Michael Probst

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια της Γερμανίας σήμερα Πέμπτη (20/4) και αύριο Παρασκευή (21/4), με αποτέλεσμα να ακυρωθούν σχεδόν 700 πτήσεις σε Ντίσελντορφ, Αμβούργο και Κολωνία και περίπου 100.000 άνθρωποι να πρέπει να επαναπρογραμματίσουν το ταξίδι τους.

Παράλληλα, την Παρασκευή, η απεργία πρόκειται να διευρυνθεί καθώς το Verdi έχει καλέσει το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου της Στουτγάρδης να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση, με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να ματαιώσει όλες τις αναχωρήσεις.

Το συνδικάτο ανακοίνωσε πως διαπραγματεύεται με την ένωση αεροπορικής ασφαλείας BDLS, προκειμένου να πιέσει να αυξηθούν οι αμοιβές για τις βάρδιες της νύχτας, των σαββατοκύριακων και των αργιών και πως δεν εκτιμούν πως θα υπάρξει λύση.

Σε πανεθνική απεργία έχει καλέσει και το γερμανικό συνδικάτο EVG, των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς την Παρασκευή, επηρεάζοντας και την εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn.

Να σημειωθεί ότι, η απεργία θα επηρεάσει 50 εταιρείες και θα διαρκέσει από τις 3 π.μ. έως τις 11 μ.μ. (04:00 έως τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) και αναμένονται σοβαρά προβλήματα, ανακοίνωσε το συνδικάτο.

«Η κατάσταση σήμερα στους τερματικούς σταθμούς είναι η ίδια με προηγούμενες απεργίες της Verdi φέτος: οι αναχωρήσεις είναι άδειες, η κατάσταση είναι ήρεμη», ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Αμβούργου.

Ο υψηλός πληθωρισμός στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει προκαλέσει ένα κύμα απεργιών τους τελευταίους μήνες, καθώς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες ζητούν υψηλότερους μισθούς για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ