ΚΟΣΜΟΣ

Μαγεύουν οι εικόνες από το δορυφόρο του Άρη - Τι λένε οι επιστήμονες

Μαγεύουν οι εικόνες από το δορυφόρο του Άρη - Τι λένε οι επιστήμονες
Emirates Mars Mission

Συγκλονιστικές  εικόνες του δορυφόρου του Άρη, κατάφερε να τραβήξει διαστημική αποστολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πρόκειται όπως αναφέρει το Sky News για τις πιο λεπτομερείς εικόνες που ήρθαν στο φως και οι οποίες τραβήχτηκαν σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από την επιφάνειά του.

Μάλιστα οι φωτογραφίες που κατάφερε να τραβήξει η διαστημική υπηρεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΕΜΜ) δείχνουν για πρώτη φορά με τόση λεπτομέρεια περιοχές από την πιο μακρινή πλευρά του Δείμος.

Ο Δείμος που περιγράφεται από τη NASA ως μικρός και με εξογκώματα χρειάζεται 30 ώρες για να ολοκληρώσει μια τροχιά γύρω από τον Άρη και έχει μήκος 15 χιλιόμετρα.

Οι εικόνες αποτελούν κομμάτι της αποστολής με στόχο την μελέτη του κόκκινου πλανήτη.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μία από τις χώρες που σχεδιάζουν ή πραγματοποιούν ερευνητική αποστολή στον Άρη τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβανομένων της Κίνας, των ΗΠΑ και συναπισπισμού ευρωπαϊκών κρατών.

Ο Άρης έχει δύο δορυφόρους συμπεριλαμβανομένου του Φόβου για τον οποίο οι πληροφορίες που έχουν οι επιστήμονες είναι περιορισμένες.

Γι’ αυτό και θεωρούν πολύ σημαντικές τις εικόνες που έχουν στα χέρια τους τόσο για τους δορυφόρους όσο και για τον Άρη.

Μάλιστα η Χεσά Αλ Ματρουσί υπεύθυνος της ΕΜΜ αποκάλυψε ότι από τα μέχρι τώρα ευρήματα φαίνεται να καταρρίπτεται η θεωρία ότι ο Φόβος και ο Δείμος ήταν αστεροειδείς που τραβήχτηκαν από τη βαρύτητα του Άρη αλλά ότι προέρχονται από πλανήτες.

«Το πως έγινε και βρέθηκαν να κινούνται γύρω από τον Άρη είναι ακόμη αντικείμενο ερευνών. Αλλά από τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις μας του Δείμος έχουν μία πλανητική προέλευση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ