ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αντιμέτωπη με καταγγελία για παραβίαση υπουργικού κώδικα η Μπράβερμαν

Βρετανία: Αντιμέτωπη με καταγγελία για παραβίαση υπουργικού κώδικα η Μπράβερμαν
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σουέλα Μπράβερμαν AP/Kirsty Wigglesworth

Αντιμέτωπη με κατηγορίες πως ζήτησε βοήθεια αξιωματούχων για την αντιμετώπιση παράβασης υπερβολικής ταχύτηταςβρίσκεται η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Σουέλα Μπράβερμαν.

Η υπουργός για τη φερόμενη παραβίαση του Υπουργικού Κώδικα, αναφέρεται πως χρησιμοποίησε τη θέση της, και ζήτησε από δημόσιους υπαλλήλους να οργανώσουν ένα ατομικό σεμινάριο ευαισθητοποίησης για την ταχύτητα.

Ο Ρίσι Σούνακ φέρεται να συμβουλεύτηκε τον σύμβουλό του σε θέματα δεοντολογίας σχετικά με τη συμπεριφορά της Μπράβερμαν αφού συνελήφθη να τρέχει με υποερβολική ταχύτητα εν μέσω εκκλήσεων για επίσημη έρευνα για το θέμα.

Η ίδια, που τότε ήταν γενική εισαγγελέας της Βρετανίας, ανέφερε ότι αφού την έπιασαν να τρέχει με ταχύτητα πέρυσι, πλήρωσε πρόστιμο και χρεώθηκε με πόντους στην άδεια οδήγησης.

Οι Sunday Times ανέφεραν ότι είχε ζητήσει από τους δημόσιους υπαλλήλους να της κανονίσουν μια ιδιωτική συνεδρία για «επίγνωση της ταχύτητας», αντί για το συνηθισμένο ομαδικό μάθημα για οδηγούς που διαπράττουν μικροπαραβάσεις.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αρνήθηκαν να εμπλακούν, ενώ η Μπράβερμαν δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το γεγονός.

«Πέρυσι το καλοκαίρι, έτρεχα με ταχύτητα. Το μετανιωνω. Πλήρωσα το πρόστιμο και χρεώθηκα τους πόντους», είπε, προσθέτοντας ότι «είμαι σίγουρη ότι δεν έχει συμβεί τίποτα κακό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ