ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον

Ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον
AP Photo/Jacquelyn Martin, File

Η αστυνομία της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι η πρώην επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) Νίκολα Στέρτζιον, η οποία είχε συλληφθεί νωρίτερα στο πλαίσιο έρευνας για την χρηματοδότηση του κόμματος, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθεί κατηγορία, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

«Μία 52χρονη γυναίκα που είχε συλληφθεί νωρίτερα σήμερα... αφέθηκε ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας εν αναμονή περαιτέρω έρευνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το χρονικό της σύλληψης

H πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζιον, συνελήφθη εν μέσω έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη χρηματοδότηση του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP).

Η αστυνομία της Σκωτίας επιβεβαίωσε ότι μια 52χρονη ήταν υπό κράτηση, αλλά δεν επιβεβαίωσε αμέσως την ταυτότητά της.

Η γυναίκα συνελήφθη «ως ύποπτη σε σχέση με την εν εξελίξει έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Σκωτικού Εθνικιστικού Κόμματος», ανέφερε στο Twitter.

Η κ. Στέρτζιον παραιτήθηκε από την ηγεσία του SNP τον Φεβρουάριο μετά από περισσότερα από οκτώ χρόνια στην εξουσία.

Ο σύζυγός της Πίτερ Μάρελ συνελήφθη τον Απρίλιο στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρηματοδότηση του κόμματος και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η αστυνομική έρευνα διερευνά τι συνέβη με περισσότερες από 600.000 λίρες που συγκέντρωσαν οι Σκωτσέζοι ακτιβιστές ανεξαρτησίας το 2017, οι οποίες υποτίθεται ότι είχαν περιοριστεί για δαπάνες για αυτό το θέμα, αλλά έλειπαν από τους αρχειοθετημένους λογαριασμούς του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ