ΚΟΣΜΟΣ

Εντεκάχρονη πυροβολήθηκε θανάσιμα στον κήπο του σπιτιού της στη Γαλλία

Εντεκάχρονη πυροβολήθηκε θανάσιμα στον κήπο του σπιτιού της στη Γαλλία
Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Bob Edme)

Ένα 11χρονο κορίτσι από τη Βρετανία πυροβολήθηκε θανάσιμα το Σάββατο 10/06 καθώς έκανε κούνια στον κήπο του σπιτιού της σε ένα χωριό στη δυτική Γαλλία. 

Ο πατέρας και η μητέρα του κοριτσιού τραυματίστηκαν επίσης στην επίθεση στο χωριό Saint-Herbot στη Βρετάνη, ενώ η οκτάχρονη αδερφή της γλίτωσε σώα.

Η οικογένεια Θόρνον, που ζει στο χωριό εδώ και περίπου πέντε χρόνια, απολάμβανε ένα μπάρμπεκιου στον κήπο της και τα κορίτσια έπαιζαν στις κούνιες περίπου στις 10 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένας άνδρας εμφανίστηκε με όπλο και άνοιξε πυρ.

Η 11χρονη Σολίν σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο πατέρας της, ο 52χρονος Αντριέν, πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε κρίσιμη.

Η μητέρα των κοριτσιών, η Ρέιτσελ, 49 ετών, πυροβολήθηκε στην πλάτη και στο κεφάλι, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian ήταν εκτός κινδύνου, είπε η εισαγγελέας Κάριν Χάλεϊ. Το νεότερο κορίτσι, η Σελέστ, οκτώ ετών, ξέφυγε σε ένα γειτονικό κτήμα και σήμανε συναγερμό.

Ο Χάλεϊ είπε ότι ένας 71χρονος Ολλανδός που ζούσε στο ίδιο χωριό είχε τεθεί υπό κράτηση σε σχέση με τους πυροβολισμούς, ενώ ανακρινόταν και η σύζυγός του.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπήρξε σύγκρουση μεταξύ της οικογένειας από την Βρετανία και των γειτόνων τους για ένα οικόπεδο.

Άνοιξε έρευνα για ανθρωποκτονία ανηλίκου και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο Χάλεϊ είπε ότι τα πρώτα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο ύποπτος «εμφανίστηκε ξαφνικά με ένα όπλο και πυροβόλησε πολλές φορές προς την κατεύθυνση των θυμάτων».

«Τα κίνητρα αυτής της τραγωδίας δεν είναι ακόμη γνωστά. Φαίνεται ότι υπήρχε σύγκρουση μεταξύ των δύο γειτόνων εδώ και αρκετά χρόνια για ένα κομμάτι γης που γειτνιάζει με τα δύο ακίνητα», είπε ο Χάλεϊ σε Γάλλους δημοσιογράφους.

Αδιανόητο χαρακτήρισε το περιστατικό η δήμαρχος Μαργκερίτ Μπλουζέν, προσθέτοντας ότι όλοι γνώριζαν την οικογένεια.

Ένας γείτονας είπε στους δημοσιογράφους: «Ακούσαμε θορύβους και πιστεύαμε ότι –είτε τα παιδιά είτε οι γονείς– έπαιζαν με πυροτεχνήματα. Τότε το μικρότερο κορίτσι ήρθε τρέχοντας στους γείτονες φωνάζοντας: «Η αδερφή μου είναι νεκρή, η αδερφή μου είναι νεκρή».

«Πήγαμε και είδαμε το κορίτσι νεκρό και τον πατέρα και τη μητέρα του τραυματισμένους».

Ένας άλλος κάτοικος του χωριού είπε: «Οι γείτονες είχαν παραπονεθεί για θόρυβο, αλλά αυτοί [η οικογένεια] δεν έκαναν περισσότερο θόρυβο από οποιονδήποτε άλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ