ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο παιχνίδι της μοίρας - Απόγονος επιβατών του Τιτανικού η σύζυγος του χειριστή του Τιτάνα

Απίστευτο παιχνίδι της μοίρας - Απόγονος επιβατών του Τιτανικού η σύζυγος του χειριστή του Τιτάνα
ATLANTIC PRODUCTIONS / HANDOUT - EPA/ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ασύλληπτο είναι το παιχνίδι της μοίρας που συνδέει τον Τιτανικό με τον Τιτάνα το βαθυσκάφος που αγνοείται από την Κυριακή στο Βόρειο Ατλαντικό.

Η σύζυγος του Στόκτον Ρας, CEO της εταιρείας «OceanGate» και χειριστή του βαθυσκάφους, Γουέντι είναι απόγονος δύο εύπορων επιβατών της πρώτης θέσης του Τιτανικού, που πνίγηκαν όταν το υπερωκεάνιο βυθίστηκε το 1912.

Όπως αναφέρουν οι «New York Times», η Γουέντι είναι τρισέγγονη του Ισιντόρ Στράους, συνιδρυτή των πολυκαταστημάτων Macy’ s στις ΗΠΑ και της Άιντα Στράους.

Ο Ισιντόρ και η Άιντα ήταν από τους πλουσιότερους επιβάτες στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού, όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε οδηγώντας στον θάνατο πάνω από 1.500 ανθρώπους.

Η θυσία της Αίντα Στράους

Επιζώντες του ναυαγίου του Τιτανικού σε μαρτυρίες τους ανέφεραν ότι η Άιντα Στράους είχε παραχωρήσει τη θέση της όταν το προσωπικό της είπε να ανέβει σε σωσίβια λέμβο, για να σωθεί μαζί με άλλα γυναικόπαιδα.

Την ώρα που το πλοίο βυθιζόταν στα παγωμένα νερά, το ζευγάρι, που ήταν 40 χρόνια μαζί, εθεάθη χέρι- χέρι στο κατάστρωμα του Τιτανικού.

Την τραγική τους ιστορία απαθανάτισε και ο διάσημος σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον στην ταινία «Τιτανικός» του 1997. Πρόκειται για τη σκηνή που ένα ζευγάρι ηλικιωμένων να παραμένουν αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι την ώρα που το πλοίο πλημμυρίζει.

Η σορός του Ισιντόρ εντοπίστηκε στη θάλασσα, λίγες εβδομάδες μετά το ναυάγιο του Τιτανικού, όχι όμως και της συζύγου του.


Η ιστορία της Γουέντι Ρας


Η Γουέντι Ρας είναι απόγονος της Μίνι Στράους, μιας από τις κόρες που απέκτησε το ζευγάρι. Το 1905, η Μίνι Στράους παντρεύτηκε τον δρα. Ρίτσαρντ Βέιλ. Ο πρωτότοκος γιος του ζευγαριού, Ρίτσαρντ Βέιλ τζούιορ, διετέλεσε πρόεδρος των πολυκαταστημάτων «Macy’s» στη Νέα Υόρκη.

Η Ρας παντρεύτηκε τον Στόκτον Ρας το 1986. Στη σελίδα της στο LinkedIn αναφέρεται ότι έχει συμμετάσχει σε τρεις αποστολές της OceanGate στο ναυάγιο του Τιτανικού τα τελευταία δύο χρόνια και ότι είναι διευθύντρια επικοινωνίας της εταιρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ