ΚΟΣΜΟΣ

Υποβρύχιο Τιτάν: O 19χρονος επιβιβάστηκε ως «δώρο» για τη Γιορτή του Πατέρα

Υποβρύχιο Τιτάν: O 19χρονος επιβιβάστηκε ως «δώρο» για τη Γιορτή  του Πατέρα
Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP

Με τις οικογένειες του Τιτάνα να θρηνούν για την απώλεια των αγαπημένων τους ανθρώπων αίσθηση έρχεται να προκαλέσει η αποκάλυψη της θείας του 19χρονου Σουλεμάν Νταγούντ ο οποίος είχε επιβιβαστεί το μοιραίο σκάφος με τον πατέρα του ότι δεν ήθελε να ζήσει αυτή την περιπέτεια.  

Επειδή όμως ήθελε να κάνει ένα δώρο στον πατέρα του για την Γιορτή του Πατέρα ο οποίος επιθυμούσε διακαώς να κάνει αυτό το ταξίδι και να δει από κοντά το ναυάγιο του Τιτανικού αποφάσισε να το κάνει με την μοιραία κατάληξη.

Μιλώντας στο NBC η Αζμέχ Νταγούντ αποκάλυψε ότι ο 19χρονος ήταν «τρομοκρατημένος».

«Δεν ήθελε και πολύ να το κάνει. Ο Σουλεμάν πίστευε ότι δεν ήταν οκ όλο αυτό και δεν ένιωθε άνετα να το κάνει. Αλλά ήταν κάτι για την Γιορτή του Πατέρα. Ήταν μια εμπειρία για να τους φέρει πιο κοντά και ήθελε μια εμπειρία ζωής όπως και ο πατέρας του. Το ήθελε ο πατέρας του και ο Σουλεμάν δέχθηκε. Θα έκανε τα πάντα για οποιονδήποτε» πρόσθεσε η θεία του αδικοχαμένου 19χρονου.


Η ίδια πρόσθεσε ότι οι υπόλοιποι τέσσερις επιβάτες του βαθυσκάφους «μπήκαν για τους δικούς τους λόγους και τα δικά τους συμφέροντα. Ο Σουλεμάν βρέθηκε εκεί για την Γιορτή του Πατέρα».


Όπως είπε στο αμερικανικό δίκτυο ο αδελφός της ήταν ένας «πολύτιμος άγγελος» και ενδιαφερόταν για το ναυάγιο του Τιτανικού από όταν ήταν έφηβος. «Ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία του, το μεγαλύτερο όνειρό του. Το οποίο τελικά εκπλήρωσε με έναν μοναδικό τρόπο. Έγινε μέρος του μύθου του Τιτανικού και με αυτό το σκεπτικό ήταν ένας μοναδικός θάνατος» κατέληξε η Αζμέχ Νταγούντ.



Ποιοι ήταν οι πέντε επιβάτες του Titan

Δύο άνθρωποι της περιπέτειας, ένας πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και ο γιος του, αλλά και ο ιδρυτής της εταιρείας που έφτιαξε το υποβρύχιο όχημα ξεκίνησαν για μια κατάδυση σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων, σχεδόν στα όρια των δυνατοτήτων του «Titan».

Στο «Titan» επέβαινε ο άνθρωπος που είχε οραματιστεί την OceanGate, την εταιρεία που οργάνωνε τα ταξίδια για όσους θέλουν να δουν από κοντά το ναυάγιο του «Τιτανικού».

Ο 61χρονος Στόκτον Ρας ήταν έμπειρος μηχανικός που έχει σχεδιάσει ένα πειραματικό αεροσκάφος και άλλα καταδυόμενα οχήματα.

Πατέρας και γιος, ο Σαχζάντα και ο Σουλεμάν Νταγούντ, 48 και 19 ετών, από το Πακιστάν ανήκουν σε μια από πιο πλούσιες οικογένειες της χώρας.

Στα 77 του με μακρά εμπειρία στο γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, ο Πωλ-Ανρί Ναρζολέ, είχε περάσει στο ιστορικό ναυάγιο από κάθε άλλο εξερευνητή, με αρχή από το 1987, δύο μόλις χρόνια από την ανακάλυψη του ναυαγίου.

Ο Χάμις Χάρντινγκ, o 58χρονος Βρετανός πλοηγός του βαθυσκάφους, ήταν άνθρωπος της περιπέτειας.

Έχει πατήσει -πολλές φορές μάλιστα- στον Νότιο Πόλο και πέρυσι έφτασε κοντά στο Διάστημα με μια από τις πτήσεις της Blue Origin του Τζεφ Μπέζος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ