ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος σε καλλιτέχνες: «Εκφράστε την βουβή κραυγή των φτωχών»

Πάπας Φραγκίσκος σε καλλιτέχνες: «Εκφράστε την βουβή κραυγή των φτωχών»
O πάπας Φραγκίσκος AP Photo / Andrew Medichini

Με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συναντήθηκε ο πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό, τους οποίους προέτρεψε να μην ξεχνούν τους φτωχούς που «δεν έχουν φωνή να εισακουστούν» και τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν εκφράζοντας τη «βουβή κραυγή τους».

Συγκεκριμένα ο πάπας Φραγκίσκος έκανε δεκτούς σήμερα στο Βατικανό διακόσιους και πλέον καλλιτέχνες, προερχόμενους από τριάντα χώρες του κόσμου.

«Είμαι ευτυχής που σας συνάντησα. Πριν να σας αποχαιρετήσω όμως έχω ακόμη κάτι να σας πω, το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό. Θα ήθελα να σας ζητήσω να μην ξεχνάτε τους φτωχούς που είναι εκείνοι που αγαπά περισσότερο ο Ιησούς. Όλους τους φτωχούς της εποχής μας», είπε ο ποντίφικας.

«Κάποιοι στη ζωή τους έχουν τρομερές ελλείψεις και για το λόγο αυτό, έχουν περισσότερη ανάγκη. Συνήθως δεν διαθέτουν φωνή για να εισακουσθούν. Εσείς μπορείτε να εκφράσετε τη βουβή κραυγή τους», πρόσθεσε ο Φραγκίσκος.

Ο πάπας, τέλος, υπογράμμισε ότι «η τέχνη δεν λειτουργεί ποτέ ως αναισθητικό», ότι «χρειάζεται να ρίξουμε το φως της ελπίδας στο σκότος των ανθρώπων, στον ατομικισμό και στην αδιαφορία» και ζήτησε από τους διακόσιους και πλέον καλλιτέχνες που τον επισκέφθηκαν «να βοηθήσουν όλους να δουν το φως, την ομορφιά που σώζει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ