ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος σε κρουαζιερόπλοιο - Καρέκλες και τραπέζια «πετούσαν» προς όλες τις κατευθύνσεις

Τρόμος σε κρουαζιερόπλοιο - Καρέκλες και τραπέζια «πετούσαν» προς όλες τις κατευθύνσεις
Κρουαζιερόπλοιο/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ AP Photo/John Raoux, File

Τον απόλυτο πανικό έζησαν οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιου καθώς την ώρα που ήταν στο κατάστρωμα ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα με αποτέλεσμα καρέκλες και τραπέζια να εκσφενδονίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις. 

Το κρουαζιερόπλοιο Independence of the Seas επρόκειτο, όπως αναφέρει η New York Post, να ξεκινήσει το ταξίδι του από το Port Canaveral στις Μπαχάμες όταν ξέσπασε η καταιγίδα.

Το πλήρωμα αντί να τους ειδοποιήσει και να προσπαθήσει να τους καθοδηγήσει ώστε να φτάσουν σε ασφαλές σημείο έμεινε άπρακτο.

«Ο καπετάνιος δεν έκανε καμία ανακοίνωση ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά την καταιγίδα. Απλά κάναμε σαν να μην συνέβαινε τίποτα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο χρήστης με το όνομα Lucassparrow1110.

Στο βίντεο που ανέβασε φαίνεται ο πανικός που επικρατούσε στο κατάστρωμα τη στιγμή της καταιγίδας με έπιπλα να «πετούν» και επιβάτες να ουρλιάζουν.

«Ήταν τρελό. Έμοιαζε με μια σκηνή από ταινία» δήλωσε στο Fox 35 Orlando η Τζεν Στάνσιλ, που ήταν επίσης μεταξύ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου.

Ένας μετεωρολόγος του Fox 35 ανέφερε ότι οι άνεμοι έφτασαν τα 85 χιλιόμετρα την ώρα την ώρα της καταιγίδας. «Το Independence of the Seas ανεμοδερνόταν ενώ προσπαθούσε να απομακρυνθεί από την αποβάθρα. Μετά ένα μαύρο σύννεφο βροχής μας σκέπασε και δεν μπορούσαμε να δούμε σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων» εξήγησε ένας από τους επιβάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ