ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στη Φινλανδία: Αντιδήμαχος πιάστηκε να κάνει γκράφιτι - Πόσο κόστισε ο καθαρισμός

Οργή στη Φινλανδία: Αντιδήμαχος πιάστηκε να κάνει γκράφιτι - Πόσο κόστισε ο καθαρισμός
AP Photo/Kin Cheung

Την οργή του προϊσταμένου του προκάλεσε αντιδήμαρχος του Ελσίνκι ο οποίος πιάστηκε στα πράσα να ζωγραφίζει παρανόμως γκράφιτι πάνω στον τοίχο μιας σιδηροδρομικής σήραγγας, ο καθαρισμός των οποίων από τις υπηρεσίες συντήρησης κόστισε 3.500 ευρώ. 

Το βράδυ της Παρασκευής, φύλακες έπιασαν επί τόπου τον Πάαβο Αρχινμάκι, 46 ετών, και έναν φίλο του αντιδημάρχου να ολοκληρώνουν το γκράφιτι που είχαν ζωγραφίσει στον τοίχο μιας σιδηροδρομικής σήραγγας στην πόλη Βάνταα της νότιας Φινλανδίας

«Οι ενέργειες του αντιδημάρχου Αρχινμάκι ήταν σε αυτή την περίπτωση απερίσκεπτες», εκτίμησε, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι είχε επικοινωνήσει με τον Αρχινμάκι.

Από την πλευρά του ο Αρχινμάκι, υπεύθυνος Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του δήμου Ελσίνκι, εφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη με μήνυμα που ανάρτησε στο Facebook.

«Ήταν πράγματι ανοησία από εμένα, από εμάς. Κατά κάποιο τρόπο, ξεγελάστηκα από τη σκέψη ότι μπορεί κανείς να ζωγραφίσει πάνω σε αυτόν τον τύπο γκρίζου τσιμεντένιου τοίχου που έχει ήδη βαφτεί και δεν φαίνεται», έγραψε.

«Ήταν εντελώς απερίσκεπτο. Ήταν ακόμη πιο ανόητο καθώς υπάρχουν τοίχοι πάνω στους οποίους επιτρέπεται να ζωγραφίζεις», πρόσθεσε.

Ο πρώην βουλευτής και πρώην πρόεδρος του κόμματος Συμμαχία της Αριστεράς, δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει τόσο ώστε να παραιτηθεί.

Είχε διατελέσει υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2011 έως το 2014.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ