ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: Ενίσχυση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με 185.000 νέους στρατιώτες

Μεντβέντεφ: Ενίσχυση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με 185.000 νέους στρατιώτες
Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ AP/Ekaterina Shtukina

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ανήγγειλε σήμερα ότι 185.000 νεοσύλλεκτοι έχουν ενταχθεί στον ρωσικό στρατό ως επαγγελματίες συμβασιούχοι στρατιώτες από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Telegram, ο Μεντβέντεφ, στον οποίο νωρίτερα εφέτος είχε ανατεθεί ο ρόλος του επιβλέποντα της εγχώριας στρατιωτικής παραγωγής, είπε ότι σχεδόν 10.000 νεοσύλλεκτοι εντάχθηκαν στον στρατό την τελευταία εβδομάδα, μετά την ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, η οποία κατεστάλη και οι μαχητές της είχαν την δυνατότητα να ενταχθούν στο τακτικό στρατό.

«Ο Πριγκόζιν είναι ακόμα ζωντανός;» - Η... επανεμφάνιση με ηχητικό μήνυμα

Με ένα νέο ηχητικό μήνυμα επανεμφανίστηκε ο Γιεβγένι Πριγκόζιν , λίγες μέρες μετά την ανταρσία κατά της Μόσχας, όπως έκανε γνωστό ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανιας, Άντον Γερασένκο.

«Ο Πριγκόζιν ηχογράφησε ένα νέο ηχητικό μήνυμα», ανακοίνωσε στο twitter ο Γερασκένκο που αναρωτιέται αν αυτό, είναι μια ένδειξη ότι ο Πριγκόζιν είναι ζωντανός.

«Σήμερα χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας παρά από ποτέ», αναφέρει στο μήνυμά του, ευχαριστώντας για εκείνη που έχει λάβει μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με τον Άντον Γερασένκο, ο Πριγκόζιν είπε στο μήνυμά του ότι η «πορεία για δικαιοσύνη» είχε σκοπό να «πολεμήσει τους προδότες» και να «κινητοποιήσει την κοινωνία», ενώ υπόσχεται ότι «θα δείτε σύντομα τις επόμενες νίκες μας στο μέτωπο».

Ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών σημειώνει ότι ο Πριγκόζιν, «δεν διευκρίνισε ποιο μέτωπο ή τι είδους νίκες».

«Αυτό είναι μόνο για να δείξει ότι ο Πριγκόζιν είναι ακόμα ζωντανός; Ή να υπαινιχθεί ότι μπορεί να συνεχίσει;», αναρωτιέται ο Γερασένκο.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη 27 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο. είχε ισχυριστεί ότι ο Γιεβγένι Πριγκόζιν βρίσκεται στη Λευκορωσία. Μάλιστα ο Λουκασένκο ισχυρίστηκε ότι συμβούλεψε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ πούτιν να μην σκοτώσουν το αφεντικό της Wagner για την ανταρσία του κατά της Μόσχας.

«Είπα στον Πούτιν: μπορούμε να τον σκοτώσουμε, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είτε με την πρώτη προσπάθεια είτε με τη δεύτερη. Αλλά του είπα: μην το κάνεις», είπε ο Λουκασένκο μιλώντας σε Λευκορώσους αξιωματούχους, σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε στο Telegram.

Τελευταία φορά ο Πριγκόζιν εθεάθη δημόσια να φεύγει από τη νότια ρωσική πόλη Ροστόφ-ον-Ντον, αφού απέσυρε τα στρατεύματά του, και από τότε υπάρχουν μόνο εικασίες για το πού βρίσκεται.

Ο ηγέτης της μισθοφορικής ομάδας Βάγκνερ κλήθηκε να διαφύγει στη Λευκορωσία ως μέρος μιας συμφωνίας για τον τερματισμό της ένοπλης εξέγερσης της ομάδας του το Σάββατο (24/6).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ