ΚΟΣΜΟΣ

Threads: Αυτοί είναι οι διάσημοι που εγγράφηκαν στον ανταγωνιστή του... Twitter

Threads: Αυτοί είναι οι διάσημοι που εγγράφηκαν στον ανταγωνιστή του... Twitter
H νέα εφαρμογή Threads AP Photo/Richard Drew

Πολλοί είναι οι διάσημοι που έσπευσαν να εγγραφούν στο Threads το νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Meta, ανταγωνιστικό του Twitter με το ...καλημέρα.

Ανάμεσά τους η Σακίρα, ο Χιου Τζάκμαν, η Κιμ Καρντάσιαν, η Τζένιφερ Λόπεζ αλλά και πολιτικοί όπως η Δημοκρατική πολιτικός Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτέζ.

Ήδη δέκα εκατομμύρια χρήστες γράφτηκαν συνδρομητές.

«Δέκα εκατομμύρια άνθρωποι γράφτηκαν μέσα σε επτά ώρες», έγραψε ο επικεφαλής του μητρικού οίκου του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, στο λογαριασμό του στο Threads.

Ειδικοί πιστεύουν, όπως αναφέρει το BBC, ότι η νέα εφαρμογή, που συνδέεται με το Instagram θα προσελκύσει αρκετούς χρήστες του Twitter που είναι απογοητευμένοι από τις πρόσφατες αλλαγές στην πλατφόρμα.

Η εφαρμογή, που δεν είναι διαθέσιμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της αυστηρής νομοθεσίας, επιτρέπει στους χρήστες να ποστάρουν πάνω από 500 χαρακτήρες έναντι 280 που έχει η ανταγωνστική εφαρμογή και έχει παρόμοιες δυνατότητες με το Twitter.

O επικεφαλής της Meta εξέφρασε την άποψη ότι κλειδί της επιτυχίας θα είναι πόσο φιλική θα είναι στο χρήστη.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το Threads θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία από το Twitter o Ζάκερμπεργκ δήλωσε: «Θα πάρει χρόνο αλλά πιστεύω ότι θα γίνει μια εφαρμογή με ένα δισεκατομμύρια χρήστες».

«Το Twitter είχε την ευκαιρία να το κάνει αλλά δεν το κατάφερε. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Οι ανταγωνιστές έχουν επικρίνει τα δεδομένα που μπορεί να κάνει χρήση η εφαρμογή όπως δεδομένα υγείας, οικονομία ή πληροφορίες για τις σελίδες που επισκέπτονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ