ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Ειδικός χώρος σε νοσοκομείο για να βλέπουν οι ασθενείς τα κατοικίδιά τους

Βέλγιο: Ειδικός χώρος σε νοσοκομείο για να βλέπουν οι ασθενείς τα κατοικίδιά τους
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Nοσοκομείο στο Βέλγιο, δημιούργησε ειδικό χώρο για να συναντούν οι ασθενείς που νοσηλεύονται, τα αγαπημένα τους κατοικίδια.

Το προνόμιο να βλέπουν τα κατοικίδιά τους, θα έχουν ασθενείς που λαμβάνουν παρηγορητική φροντίδα ή χρειάζεται να νοσηλευθούν για μεγάλο διάστημα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την καλή ψυχική κατάσταση των ασθενών.

Τα περισσότερα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο δεν επιτρέπουν επισκέψεις κατοικίδιων για λόγους υγιεινής και προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος μολύνσεων και για πολύ καιρό οι μακροχρόνιοι ασθενείς στο νοσοκομείο Sint-Trudo που ήθελαν να δουν τα ζωάκια τους έπρεπε να το κάνουν στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Ωστόσοσε συνομιλίες μεταξύ καρκινοπαθών και ψυχολόγων του νοσοκομείου, γεννήθηκε η ιδέα για ένα συγκεκριμένο κλειστό χώρο, ξεχωριστό από το νοσοκομείο, αλλά που να συνδέεται με αυτό· και το αποτέλεσμα είναι ένα περίπτερο επίσκεψης κατοικίδιων που άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο μήνα.

«Για τους μακροχρόνια νοσηλευόμενους, η ψυχική υγεία είναι πολύ σημαντική για την ανάρρωσή τους και η επανασύνδεση με τα κατοικίδια πραγματικά βοηθάει», δήλωσε η εκπρόσωπος Μίετ Ντρίσεν στο Sint-Trudo στο Σιντ-Τρούντεν του Βελγίου.

Ο νέος χώρος, η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτήθηκε με 140.000 ευρώ από μια φιλανθρωπική οργάνωση για καρκινοπαθείς, επιτρέπει στους ασθενείς να συναντηθούν με τα κατοικίδιά τους για μία ώρα την εβδομάδα. Προς το παρόν επιτρέπονται μόνο σκύλοι και γάτες.

Για την ασθενή Γκρέτα Ντόνεϊ, 56 ετών, που αναρρώνει από μόλυνση από λιστέρια, η συνάντηση με τον σκύλο της Ράμπο τής ενίσχυσε το ηθικό.

«Το να βλέπεις τον σκύλο σου από μόνο του δεν σε θεραπεύει, αλλά σου τονώνει το ηθικό», δήλωσε, προσθέτοντας ότι έχει μεγάλη σημασία και για το ζώο.

«Δεν μπορείς να εξηγήσεις σε ένα σκύλο τι συμβαίνει και για ποιο λόγο είσαι μακριά», δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ