ΚΟΣΜΟΣ

Le Monde: «Μέρες πριν τον Ναέλ αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν και άλλο μετανάστη»

Le Monde: «Μέρες πριν τον Ναέλ αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν και άλλο μετανάστη»
AP/Jean-Francois Badias

Λίγες μέρες πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικού ο 17χρονος Ναέλ στη Γαλλία, η αστυνομία σύμφωνα με την Le Monde, είχε καταδιώξει και σκοτώσει τον 19χρονο μετανάστη από τη Γουινέα, Αλουσεΐν Καμαρά, κάτι που δεν μαθεύτηκε ποτέ.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, ο η δολοφονία του πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Το συμβάν έλαβε χώρα, όταν ο 19χρονος Αλουσεΐν πήγαινε στη δουλειά του στη νοτιοδυτική γαλλική πόλη Ανγκουλέμ στις 14 Ιουνίου.

Τότε οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν και στη συνέχεια μετά από καταδίωξη τον πυροβόλησαν στο στήθος.

«Είναι η ιστορία ενός ανθρώπου χωρίς ιστορία, οπότε δεν υπάρχει ιστορία, ακόμη και μετά το θάνατό του», δήλωσε ο Λουκ Μαρτεάουα από την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της πόλης

Παράλληλα αναρωτιέται γιατί δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες αντιδράσεις, όπως είχαμε μετά τη δολοφονία του Ναέλ.

Τι δήλωσε συνάδελφος του 19χρονου

«Ήμασταν στον δρόμο την ίδια στιγμή. Την ημέρα που σκοτώθηκε, θυμάμαι να τον βλέπω στον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου. Έφτασα στα φανάρια της (σ.σ. οδού) RN10. Πέρασα με πράσινο, αλλά εκείνος σταμάτησε», αναφέρει ο Ουσμάν Κόντε, συνάδελφος του επίσης από τη Γουινέα.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο 19χρονος αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές τους, κάτι που και ο ίδιος όπως και ο Ναέλ, πλήρωσε με τη ζωή του.

Περιπολία της Αστυνομίας φέρεται να εντόπισε τον νεαρό στο κέντρο της πόλης, όταν το αυτοκίνητό του έκανε «ζιγκ ζαγκ».

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη που κατέληξε στον θάνατο του από αστυνομικά πυρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ