ΚΟΣΜΟΣ

Le Monde: Υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ασθενοφόρων στα ελληνικά νησιά

Le Monde: Υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ασθενοφόρων στα ελληνικά νησιά
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Την παρατηρούμενη έλλειψη ιατρικού προσωπικού και ασθενοφόρων στα ελληνικά νησιά, επισημαίνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» μεταφέροντας τις ανησυχίες που εκφράζονται σε πολλές ελληνικές περιοχές.

Η άφιξη σχεδόν τριών εκατομμυρίων επισκεπτών στο αεροδρόμιο της Αθήνας μόνο τον Ιούνιο αποτελεί ευλογία για τον σημαντικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο οι πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού σημαδεύτηκαν από σειρά ατυχημάτων και τραγωδιών που μαρτυρούν έλλειψη γιατρών και ασθενοφόρων σε πολλά από τα ελληνικά νησιά, των οποίων ο πληθυσμός ενίοτε δεκαπλασιάζεται κατά την θερινή περίοδο, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει ότι για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης η ελληνική κυβέρνηση έχει στείλει πυροσβέστες και στρατιωτικές ενισχύσεις σε 61 περιοχές, νησιά και τουριστικές περιοχές.

Και έχει δεσμευτεί ότι θα προσλάβει 10.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, συμπεριλαμβανομένων 800 οδηγών ασθενοφόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ