ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφάνιση δίχρονου στη Γαλλία: Βρέθηκε αίμα σε αυτοκίνητο κοντά στο σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του

Εξαφάνιση δίχρονου στη Γαλλία: Βρέθηκε αίμα σε αυτοκίνητο κοντά στο σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του
Γάλλοι αστυνομικοί (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Alexander Turnbull

Με όλη τη Γαλλία να είναι συγκλονισμένη από την εξαφάνιση του δίχρονου Εμίλ αστυνομικοί ανακοίνωσαν την Τετάρτη (12/7) ότι βρέθηκε αίμα βρέθηκε στο μπροστινό μέρος ενός αυτοκινήτου στον οικισμό των Άλπεων από όπου χάθηκε το αγόρι πριν από τέσσερις ημέρες.  

«Μπορεί να είναι επίσης ένα πολύ παλιό ίχνος, επομένως όλοι είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με το εύρημα». Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν επίσης ότι το σπίτι των γονιών του Εμίλ στη νότια πόλη Μπουγιαντίς, κοντά στη Μασσαλία, ερευνήθηκε από την αστυνομία τη Δευτέρα.

«Οι χωροφύλακες έψαχναν το ιστορικό της οικογένειας», είπε μια δικαστική πηγή που ασχολείται με την υπόθεση. Είπε ότι οι γονείς έμεναν στο σπίτι για ένα χρόνο, μαζί με τον Εμίλ και την αδερφή του, η οποία γεννήθηκε στις αρχές του έτους.

H έρευνα εγινε καθώς η αστυνομία αποκάλυψε ότι υπήρχαν τουλάχιστον άλλα δέκα μέλη της οικογένειας που έμεναν στο σπίτι τη στιγμή της εξαφάνισης του Εμίλ αφού όπως είπε: «γινόταν μια οικογενειακή επανένωση, με αρκετούς θείους και θείες του παιδιού, όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ανηλίκων. Ο Εμίλ εθεάθη το πρωί του Σαββάτου, μαζί με άλλα παιδιά».

Ο Εμίλ, που συνήθως ζει με τους γονείς του κοντά στη Μασσαλία, εθεάθη τελευταία φορά από δύο άτομα καθώς έφευγε από το σπίτι των παππούδων του στο Λε Βερνέ. Έκανε διακοπές με το ηλικιωμένο ζευγάρι. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου αργά χθεςτην Τρίτη (11/7), ο δημόσιος εισαγγελέας Ρεμί Αβόν είπε στους δημοσιογράφους: «Προς το παρόν δεν έχουμε καμία ιδέα, καμία πληροφορία, κανένα στοιχείο που να μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτήν την εξαφάνιση».

Ένα ενδεχόμενο που εξετάζει η αστυνομία είναι το μικρό παιδί να είναι νεκρό και ο δολοφόνος του μπορεί να πήρε το σώμα αφού τον χτύπησε κατά λάθος «με αυτοκίνητο ή τρακτέρ» ανέφερε η εκπομπή του BBC The Missing.

Η έρευνα συνεχίστηκε με ένα ελικόπτερο να πετάει, από το οποίο ακουγόταν η φωνή της μητέρας του Εμίλ σε όλη την περιοχή σε μια προσπάθεια να βρει τον εξαφανισμένο γιο της.

Για την υπόθεση του Εμίλ έχει δημιουργηθεί μία ειδική τηλεφωνική γραμμή η οποία έχει δεχθεί 1.200 τηλεφωνήματα αλλά δεν προκύψει κανένα στοιχείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ