ΚΟΣΜΟΣ

Η Wagner εκπαιδεύει Λευκορώσους στρατιώτες μετά από συμφωνία με τον Λουκασένκο

Η Wagner εκπαιδεύει Λευκορώσους στρατιώτες μετά από συμφωνία με τον Λουκασένκο
Λευκορώσοι στρατιώτες (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo, File

Λευκορώσους στρατιώτες εκπαιδεύει η παραστρατιωτική οργάνωση Wagner μετά από συμφωνία  με το υπουργείο Άμυνας της χώρας.  

«Το υπουργείο Άμυνας και η διοίκηση της "εταιρείας" έχουν αναπτύξει έναν οδικό χάρτη για το εγγύς μέλλον για εκπαίδευση και μεταφορά εμπειρίας μεταξύ μονάδων διαφορετικών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων», σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσίευσε το υπουργείο.

Το υπουργείο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει το κοινό «για την επόμενη δουλειά» που θα γίνει μεταξύ των δύο πλευρών.

Σημειώνεται ότι οι μισθοφόροι της Wagner, είναι πολύπειροι επαγγελματίες δολοφόνοι, με θητεία σε πολλές εμπόλεμες ζώνες σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα σύμφωνα με το Al Jazeera δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει μαχητές της Wagner να εκπαιδεύουν Λευκορώσους στρατιώτες σε πεδίο βολής στην πόλη Ασιποβίτσι 90 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μίνσκ.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας και στενός σύμμαχος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στον τερματισμό της ανταρσίας της Wagner.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ