ΚΟΣΜΟΣ

Facekini: Η νέα «hot» τάση των Κινέζων για να προφυλαχθούν από τον καύσωνα

Facekini: Η νέα «hot» τάση των Κινέζων για να προφυλαχθούν από τον καύσωνα
Photo by VCG/VCG via Getty Images

Την ώρα που ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει» στα ύψη στην Κίνα, η νέα ανακάλυψη «Facekini» γίνεται ανάρπαστη, και έχει κλέψει τις εντυπώσεις στο Πεκίνο.

Τα Facekini λοιπόν, σύμφωνα με τον Guardian, είναι η νέα καυτή μόδα που κυκλοφορεί στην Κίνα, δίνοντας λύση στις ακραίες θερμοκρασίες που καταγράφονται και αναγκάζουν τους πολίτες να κουβαλούν φορητούς ανεμιστήρες και να καλύπτονται για να μην καούν.

Τα Facekinis, είναι μάσκες για όλο το πρόσωπο, με τρύπες για τα μάτια και τη μύτη του ανθρώπου που τις φορά.

«Σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, πριν από δύο ή τρία χρόνια, φέτος ο όγκος των πωλήσεων είναι σίγουρα αυξημένος», είπε μια πωλήτρια σε ένα κατάστημα που πουλά καπέλα.

Ωστόσο, πολλές γυναίκες καταναλωτές στην ανατολική Ασία, προτιμούν να έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα και έτσι τα προϊόντα αντηλιακής προστασίας είναι επίσης δημοφιλή και σε γειτονικές χώρες όπως η Νότια Κορέα.

«Η κύρια ανησυχία που έχω είναι πιθανές δερματικές ασθένειες ή η ανάπτυξη ηλιακών κηλίδων», είπε η Λι Σουγιάν, μια 17χρονη φοιτήτρια που επισκεπτόταν μια τουριστική περιοχή στο Πεκίνο με τη μητέρα της, φορώντας και οι δύο μάσκες που κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου τους.

Η κινεζική κρατική τηλεόραση, έδειξε την Τετάρτη τουρίστες να βγάζουν selfie δίπλα σε ένα θερμόμετρο ύψους 12 μέτρων που έδειχνε σε πραγματικό χρόνο θερμοκρασία επιφάνειας 80 βαθμούς Κελσίου, στα Όρη Huoyan.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ