ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία: Εντοπίστηκαν τα λείψανα ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί το 1986

Ελβετία: Εντοπίστηκαν τα λείψανα ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί το 1986
Το όρος Μάτερχορν στην Ελβετία AP Photo/Jamey Keaten

Μετά από 37 χρόνια εντοπίστηκαν τα λείψανα ενός Γερμανού ορειβάτη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το 1986 ενώ έκανε αναρρίχηση σε έναν παγετώνα κοντά στο όρος Μάτερχορν της Ελβετίας και δεν επέστρεψε ποτέ στη βάση του.

Με το λιώσιμο των παγετώνων ήρθαν στην επιφάνεια λείψανα και αντικείμενα που οι αρχές πίστευαν ότι είχαν χαθεί για πάντα.

Την ανακάλυψη αυτή έκανε στις 12 Ιουλίου μια ομάδα ορειβατών στον Παγετώνα Τέοντουλ του Τσέρματ, όπως ανέφερε η αστυνομία του καντονιού Βαλέ. Από την ανάλυση του γενετικού υλικού στο Νοσοκομείο του Βαλέ διαπιστώθηκε ότι τα λείψανα ανήκαν στον άτυχο αυτό ορειβάτη, ηλικίας 38 ετών την εποχή εκείνη.

Η αστυνομία δεν προχώρησε σε περισσότερες διευκρινίσεις, παρά μόνο έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία μιας ορειβατικής μπότας με κόκκινα κορδόνια που ανήκε στον αγνοούμενο.

Να σημειωθεί πως, με το λιώσιμο των πάγων, τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί τα λείψανα και άλλων ορειβατών που χάθηκαν πριν από δεκαετίες. Το 2015 βρέθηκαν τα λείψανα δύο Ιαπώνων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Μάτερχορν κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας το 1970.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ