ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 43 τραυματίες από πυραυλική επίθεση στην πόλη Κριβί Ριχ

Πόλεμος Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 43 τραυματίες από πυραυλική επίθεση στην πόλη Κριβί Ριχ
Στιγμιότυπο από την πυραυλική επίθεση στην πόλη Κριβί Ριχ AP PHOTO

Σε τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα που εξαπολύθηκε σήμερα το πρωί (31/07) εναντίον κτηρίου κατοικιών στην πόλη Κριβί Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα άλλοι 43 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Οι Ρώσοι έπληξαν την πόλη με δύο πυραύλους», ο ένας από τους οποίους χτύπησε τους πάνω ορόφους «κτηρίου κατοικιών», έγραψε στο Telegram ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.

Ο ίδιος σε νεότερη ανακοίνωσή του σήμερα το μεσημέρι διευκρίνισε ότι τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 43 έχουν τραυματιστεί, επίσης τρεις κάτοικοι διασώθηκαν και 30 ακόμη απομακρύνθηκαν από το κτήριο.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, ο Σέρχιι Λισάκ, ένα 10χρονο παιδί είναι μεταξύ των νεκρών. Ο δεύτερος ρωσικός πύραυλος έπληξε κτήριο που ανήκει σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, επεσήμανε ο Κλιμένκο.

Στόχος έγιναν κατοικίες και πανεπιστήμιο

«Χτυπήσαν κτήρια κατοικιών, ένα κτήριο πανεπιστημίου, μια διασταύρωση. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Ενδέχεται να υπάρχουν άνθρωποι στα ερείπια», σχολίασε στο Facebook ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος κατάγεται από την Κριβί Ριχ. «Η τρομοκρατία δεν θα μας φοβίσει ούτε θα μας λυγίσει. Εργαζόμαστε για να σώσουμε τους ανθρώπους μας», υπογράμμισε.

Σε βίντεο που ανήρτησε ο Ζελένσκι φαίνεται το κτήριο κατοικιών πολλοί όροφοι του οποίου έχουν καταστραφεί και φωτιά να καίει στο εσωτερικό του. Συντρίμμια βρίσκονται στον δρόμο μπροστά από το κτήριο όπου έχουν σπεύσει πυροσβέστες. Σύμφωνα με το ίδιο βίντεο, το τετραώροφο κτήριο έχει σχεδόν ισοπεδωθεί.

«Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων σβήνουν τη φωτιά και αναζητούν εγκλωβισμένους στα ερείπια», σημείωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Στα μέσα Ιουνίου η Κριβί Ριχ είχε γίνει στόχος ρωσικού πλήγματος που είχε κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους. Τότε είχαν πληγεί μια τετραώροφη πολυκατοικία και μια αποθήκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ