ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συναγερμός για ελεύθερο λιοντάρι που αποδείχθηκε ... λούτρινο

Γερμανία: Συναγερμός για ελεύθερο λιοντάρι που αποδείχθηκε ... λούτρινο
Γερμανοί αστυνομικοί AP Photo

Συναγερμός για επικίνδυνο αιλουροειδές που κυκλοφορούσε ελεύθερο σήμανε χθες το βράδυ για δεύτερη φορά εντός λίγων ημερών στο Βερολίνο. Μετά την υποτιθέμενη λέαινα που αποδείχθηκε τελικά αγριογούρουνο, το τελευταίο περιστατικό αφορούσε μεν λιοντάρι, αλλά ... λούτρινο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, κάτοικος της περιοχής του Ντάλεμ, στο δυτικό Βερολίνο, ανέφερε στην αστυνομία ότι είδε επικίνδυνο αιλουροειδές στο πάρκο Φίνκεν της περιοχής του. Η ομάδα αστυνομικών που έσπευσε στο σημείο διαπίστωσε αμέσως ότι επρόκειτο για ψεύτικο ζώο και σήμανε λήξη του συναγερμού. «Αυτή τη φορά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, δεν ήταν αγριογούρουνο», έγραψε η αστυνομία του Βερολίνου στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτηση με φωτογραφία στην οποία το τετράποδο εικονίζεται ξαπλωμένο πάνω σε «κουτί» της εταιρίας ηλεκτρικού ρεύματος.

«Ο πολίτης που μας κάλεσε θεώρησε ότι είναι αληθινό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Στις 20 Ιουλίου και επί σχεδόν δύο 24ωρα, ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας, κτηνιάτρων και εμπειρογνωμόνων, με τη συνδρομή ελικοπτέρων και drones, αναζητούσαν λιοντάρι το οποίο υποτίθεται ότι κυκλοφορούσε ελεύθερο στην περιοχή νοτίως της πρωτεύουσας. Όπως αποδείχθηκε τελικά, επρόκειτο για αγριογούρουνο από τη γειτονική δασική περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ