ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Οι κανόνες πυροπροστασίας δεν τηρήθηκαν στην εξοχική κατοικία που κάηκε

Γαλλία: Οι κανόνες πυροπροστασίας δεν τηρήθηκαν στην εξοχική κατοικία που κάηκε
Το σημείο της τραγωδίας στη Γαλλία RONNALD WITTEK/EPA

Παραβίαση των κανόνων πυροπροστασίας στην εξοχική κατοικία  όπου έχασαν τη ζωή τους 11 άτομα διαπίστωσαν οι Αρχές στη Γαλλία

Αυτό ανακοίνωσε η αντιεισαγγελέας της περιφέρειας του Κολμάρ μία ημέρα μετά την πυρκαγιά στο κτήριο που φιλοξενούσε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

«Η επιτροπή ασφαλείας δεν είχε ελεγχθεί από την παραθεριστική κατοικία, αν και ήταν υποχρεωτικό« και το κτήριο «δεν είχε τα αναγκαία χαρακτηριστικά για φιλοξενεί ανθρώπους», ανακοίνωσε. Το κτήριο, παλιά αγροικία που είχε ανακαινισθεί πρόσφατα, διέθετε ανιχνευτές καπνού, αλλά όχι αρκετούς για το είδος αυτό της κατασκευής, ενώ δεν είναι αυτήν την στιγμή δυνατό να εξακριβωθεί αν υπήρχαν πυροσβεστήρες, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ιδιοκτήτρια της κατοικίας, η οποία ειδοποίησε την πυροσβεστική τα ξημερώματα της Τετάρτης (9/8), βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν έχει τεθεί υπό κράτηση.

Η αντιεισαγγελέας διευκρίνισε ότι η έρευνα θα δείξει αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στο αίτιο της πυρκαγιάς και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Η εξοχική κατοικία φιλοξενούσε 28 άτομα, 16 από τα οποία βρίσκονταν στους ορόφους που κάηκαν. Το κτήριο είχε νοικιαστεί από δύο οργανώσεις. Ο δήμαρχος της πολίχνης δήλωσε ότι η ιδιοκτήτρια του χώρου είχε υπογράψει συμβόλαιο για την φιλοξενία 16 ατόμων.

Οι ένοικοι αιφνιδιάστηκαν κατά τον ύπνο. Ένδεκα έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους δέκα ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες και ένας συνοδός. Δεκαεπτά διασώθηκαν.

Η καταστροφή είναι η φονικότερη στην Γαλλία από την πυρκαγιά ενός μπαρ στην Ρουέν το 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ