ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αυστρία ο Σολτς - Στο τραπέζι το μεταναστευτικό

Στην Αυστρία ο Σολτς - Στο τραπέζι το μεταναστευτικό
AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας για συνομιλίες που περιλαμβάνουν το θέμα της μετανάστευσης με τον Αυστριακό ομόλογό του Καρλ Νεχάμερ, σύμφωνα με το dpa.

Οι δυο τους θα συζητήσουν τους συνοριακούς ελέγχους εντός του χώρου Σένγκεν και την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, σε ένα πλαίσιο όπου η Αυστρία εμποδίζει την επέκταση του χώρου ελεύθερης κυκλοφορίας με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, επικαλούμενη την παράνομη μετανάστευση.

Σύμφωνα με την καγκελαρία της Βιέννης, ο Σολτς και ο Νεχάμερ θα συζητήσουν επίκαιρα ευρωπαϊκά και διεθνή πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, εκτός από αυτά που σχετίζονται με τις διμερείς σχέσεις.

Η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Αυστρίας, το 30% των συνολικών εξαγωγών της Αυστρίας πηγαίνει στη Γερμανία.

Επίσης, οι Γερμανοί είναι μακράν η μεγαλύτερη ξένη ομάδα στην Αυστρία. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Αυστρίας, 217.000 Γερμανοί ζούσαν στη χώρα των Άλπεων πέρυσι. Την ίδια ώρα στη Γερμανία ζουν 256.000 Αυστριακοί, σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ