ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Τέλος οι βόλτες με πόνυ από το 2025

Παρίσι: Τέλος οι βόλτες με πόνυ από το 2025
Φωτογραφία αρχείου από πόνυ AP/Alvaro Barrientos

Τέλος στις βόλτες με πόνι για τα παιδιά, στα δημόσια πάρκα του Παρισίου από το 2025, έπειτα από εκστρατεία ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, καθώς υποστηρίζουν ότι τα ζώα δεν έχουν καλή μεταχείριση.

Σύμφωνα με το Reuters, oι βόλτες με πόνι είναι μία δημοφιλή δραστηριότητα στα πάρκα του Παρισιού, όπως το Champ de Mars, το Parc Monceau και το Parc du Luxembourg, εδώ και δεκαετίες, κυρίως τα Σαββατοκύριακα και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.

Ωστόσο εδώ και αρκετά χρόνια, ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων, έχουν ξεκινήσει εκστρατεία υποστηρίζοντας ότι αναγκάζονται να δουλεύουν πολλές ημέρες χωρίς ποτέ να τους αφαιρείται το χαλινάρι, δεν έχουν μόνιμη πρόσβαση σε φρέσκο νερό και σανό και υποφέρουν πολλές ώρες στα φορτηγά μεταφοράς στην πόλη.

«Τα πόνι δεν είναι παιχνίδια. Τα παιδιά δεν μαθαίνουν τίποτα γι’ αυτά από αυτές τις βόλτες, δεν δημιουργείται κανένας συναισθηματικός δεσμός. Απλώς μετατρέπονται σε αντικείμενα ψυχαγωγίας», δήλωσε η ακτιβίστρια της οργάνωσης Paris Animaux Zoopolis (PAZ) Amandine Sansivens.

Μια αίτηση της PAZ για την απαγόρευση της χρήσης των ζώων για βόλτες έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 8.400 υπογραφές.

Αφού εισήγαγε έναν κανονισμό για την ευημερία των πόνι το 2021, το δημαρχείο αποφάσισε τον περασμένο μήνα να καταργήσει σταδιακά τις άδειες των φορέων εκμετάλλευσης των πόνι.

Ο Stephane Michaud, διευθυντής της AnimaPoney – η οποία λειτουργούσε βόλτες με πόνυ σε διάφορα πάρκα του Παρισιού, αλλά έχει πλέον κλείσει τα μισά από αυτά – δήλωσε ότι τα πόνι του εργάζονται μόνο περίπου 150 ημέρες το χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ