ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Στο «κόκκινο» ο νότος λόγω επερχόμενου δυνατού καύσωνα - Αναμένονται διαδοχικά 42άρια 

Παρίσι: Στο «κόκκινο» ο νότος λόγω επερχόμενου δυνατού καύσωνα - Αναμένονται διαδοχικά 42άρια 
Κόκκινος συναγερμός για 4 διαμερίσματα στη νότια Γαλλία AP Photo/Bob Edme

Η Γαλλία εξέδωσε «κόκκινη» προειδοποίηση, το πιο υψηλό επίπεδο συναγερμού, για τέσσερις νότιες περιοχές εν μέσω μιας περιόδου υπερβολικής ζέστης, επιτρέποντας στις τοπικές αρχές να ακυρώσουν εκδηλώσεις και να κλείσουν δημόσιες υπηρεσίες αν χρειαστεί.

Τα γεωγραφικά διαμερίσματα που αφορά η προειδοποίηση είναι αυτά του Ρήνου, της Ντρομ, της Αρντές και της Οτ-Λουάρ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Περιβάλλοντος Κριστόφ Μπεσί.

Σύμφωνα με τις μετερεωλογικές προβλέψεις στα νοτιοδυτικά και στην κοιλάδα του Ρήνου αναμένονται θερμοκρασίες που φθάνουν έως τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ από αύριο, Τρίτη, το απόγευμα, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 40 έως 42 βαθμούς Κελσίου στα νότια διαμερίσματα Αρντές, Ντρομ, Βοκλίζ και Γκαρ, όπως ανέφερε το Meteo France.

Είναι η έκτη φορά που η Meteo France εξέδωσε κόκκινη προειδοποίηση -- στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης να προστατεύσει τον πληθυσμό στη διάρκεια περιόδων ακραίων καιρικών συνθηκών -- και η πρώτη φέτος.

Νωρίτερα την Δευτέρα, 21/8, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε «πορτοκαλί» προειδοποίηση για τη μισή έκταση της χώρας, λέγοντας πως οι θερμοκρασίες θα φθάσουν από τους 35 έως τους 38 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα από τα επηρεαζόμενα διαμερίσματα.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ