ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια σε Αμερικανό οδοντίατρο για το φόνο της συζύγου του σε σαφάρι

Ισόβια σε Αμερικανό οδοντίατρο για το φόνο της συζύγου του σε σαφάρι
Ο Λάρι Ρούντολφ δολοφόνησε τη σύζυγό του το 2016 ενώ βρίσκονταν μαζί σε σαφάρι στη Ζάμπια Facebook/ Larry Rudolph

Αμερικανός οδοντίατρος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της επί 30 χρόνια συζύγου του, ενώ το ζευγάρι βρισκόταν σε σαφάρι στη Ζάμπια, ανακοίνωσε η Εισαγγελία των ΗΠΑ για την περιφέρεια του Κολοράντο.

Οι ένορκοι έκριναν πέρυσι τον Λόρενς Ρούντολφ ένοχο για τη δολοφονία της συζύγου του, Μπιάνκα, ενώ βρίσκονταν σε κυνηγετικό ταξίδι στη χώρα της νότιας Αφρικής. Ο Ρούντολφ πυροβόλησε τη σύζυγό του στην καρδιά με κυνηγετικό όπλο την τελευταία ημέρα του σαφάρι, σχεδιάζοντας να κάνει τον φόνο να φανεί σαν ατύχημα, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στη συνέχεια, διεκδίκησε παρανόμως και εισέπραξε πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια από την ασφάλεια ζωής της.

«Ο κατηγορούμενος πίστευε ότι μπορούσε να δολοφονήσει τη σύζυγό του στο εξωτερικό και να τη γλιτώσει. Έκανε λάθος και τώρα θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του χάρη στην αδιάκοπη επιδίωξη της δικαιοσύνης από τους αφοσιωμένους άνδρες και γυναίκες του FBI, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και την οικογένεια της Μπιάνκα Ρούντολφ, η οποία δεν έχασε ποτέ την πίστη της στο δικαστικό σύστημα», δήλωσε ο υπεύθυνος πράκτορας του FBI Μαρκ Μίκαλεκ.

Ο Ρούντολφ υποστήριξε την αθωότητά του κατά τη διάρκεια της δίκης του, λέγοντας ότι η σύζυγός του αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος με το όπλο. «Δεν σκότωσα τη γυναίκα μου. Δεν θα μπορούσα να δολοφονήσω τη γυναίκα μου. Δεν θα δολοφονούσα τη γυναίκα μου», είχε πει ο Ρούντολφ στους ενόρκους όταν ανέβηκε στο εδώλιο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Οι δικηγόροι του Ρούντολφ σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση στην υπόθεση. «Ο Λάρι είναι αθώος. Δεν δολοφόνησε τη γυναίκα του. Ανυπομονούμε για την έφεση στην υπόθεση αυτή, στην οποία έχουμε μια σειρά από πολύ ελπιδοφόρα ζητήματα», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι δικηγόροι Ντέιβιντ Όσκαρ Μάρκους, Μάργκοτ Μος και Λόρεν Ντόιλ.

Ο Λάρι και η Μπιάνκα Ρούντοφλ μοιράζονταν ένα πάθος για το κυνήγι μεγάλων θηραμάτωνFacebook/ Larry Rudolph

Ο Ρούντολφ κλήθηκε επίσης να πληρώσει 4.877.744 δολάρια ως αποζημίωση, καθώς και πρόστιμο ύψους 2 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα εκτίσει ταυτόχρονα ποινή 20 ετών για εξαπάτηση ασφαλιστικών εταιρειών.

Πάθος για μεγάλα θηράματα

Το ζευγάρι από το Φοίνιξ μοιραζόταν το ίδιο πάθος για το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων και είχε ταξιδέψει στη Ζάμπια τον Σεπτέμβριο του 2016, ώστε η Μπιάνκα Ρούντολφ να προσθέσει μια λεοπάρδαλη στη συλλογή της από τρόπαια ζώων.

Καθώς η Ρούντολφ ετοίμαζε τις βαλίτσες της τον επόμενο μήνα για την επιστροφή του ζευγαριού στην πατρίδα, υπέστη θανάσιμο πυροβολισμό από κυνηγετική καραμπίνα στην καλύβα τους στο Εθνικό Πάρκο Kafue.

Ο Rudolph είπε στους ερευνητές ότι άκουσε τον πυροβολισμό τα ξημερώματα ενώ βρισκόταν στο μπάνιο και πίστευε ότι η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε κατά λάθος καθώς η σύζυγός του την έβαζε στη θήκη της, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. Είπε στους ερευνητές ότι τη βρήκε αιμόφυρτη στο πάτωμα.

Το σχεδίασε με την ερωμένη του

Όμως οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη δίκη του Ρούντολφ στο Ντένβερ, όπου εδρεύουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, περιέγραψαν το έγκλημα ως προμελετημένο. Ο Ρούντολφ σκότωσε τη σύζυγό του για τα χρήματα της ασφάλειας και για να είναι με την ερωμένη του, Λόρι Μίλιρον, υποστήριξαν οι εισαγγελείς.

Οι ένορκοι έκριναν επίσης τη Μίλιρον ένοχη για συνέργεια στη δολοφονία, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και δύο κατηγορίες ψευδορκίας. Καταδικάστηκε τον Ιούνιο σε 17 χρόνια φυλάκισης.

Η Μίλιρον και ο Ρούντολφ ζούσαν μαζί από το 2017 μέχρι τη σύλληψή του πέρυσι, δήλωσε στο CNNi ο δικηγόρος της, Τζον Ντιλ. «Είμαστε απογοητευμένοι από την ετυμηγορία των ενόρκων, αλλά αυτό είναι το σύστημά μας. «Η Λόρι Μίλιρον είναι αθώα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αθώωσή της».

Οι δικηγόροι του Ρούντολφ είχαν υποστηρίξει ότι ο τελευταίος δεν είχε οικονομικό κίνητρο για να σκοτώσει τη σύζυγό του. Στα δικαστικά έγγραφα, σημείωσαν ότι ο Ρούντολφ έχει ένα οδοντιατρείο κοντά στο Πίτσμπουργκ αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από: American dentist sentenced to life in prison for murder of wife while on African safari by Jamiel Lynch, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ