ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Ιταλία: Σφοδρότατες καταιγίδες στο Μιλάνο - Πρόωρο φθινόπωρο με θερμοκρασίες στους 15 βαθμούς

Βόρεια Ιταλία: Σφοδρότατες καταιγίδες στο Μιλάνο - Πρόωρο φθινόπωρο με θερμοκρασίες στους 15 βαθμούς
AP Photo/Luca Bruno

Μπορεί η περασμένη Τετάρτη, 23/8 να ήταν η πιο ζεστή ημέρα στο Μιλάνο εδώ και 260 χρόνια, όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην, μιας και η κακοκαιρία έφτασε στις Άλπεις και στη Βόρειο Ιταλία.

Οι εκατοντάδες κεραυνοί και το χοντρό χαλάζι που έπληξε την Παρασκευή, 25/8, το ελβετικό Λοκάρνο, προκαλώντας πολύ σοβαρές ζημιές σε δεκάδες αυτοκίνητα, έφτασε στο Βορειοδυτικό Μιλάνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η σφοδρότατη καταιγίδα που έπληξε την πόλη, είχε σαν αποτέλεσμα να πέσουν πολλά δέντρα και να ξεριζωθούν σκεπές και στέγες διαφόρων κτηρίων.

Τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για περίπου πενήντα παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ τέθηκε σε ισχύ δημοτικό διάταγμα που απαγορεύει την πρόσβαση σε πάρκα και δημόσιους χώρους πρασίνου κατά τη διάρκεια δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ζημιές σημειώθηκαν και στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, ιδιαίτερα στις περιοχές Βερτσέλι και Κασάλε Μονφεράτο, όπου ο δυνατός άνεμος ξερίζωσε σκεπές σπιτιών και κτηρίων, ενώ στο κέντρο της πόλης Βερτσέλι πολλά δέντρα έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα.

Η ραγδαία αλλαγή του καιρού στην Κεντροβόρεια Ιταλία συνδέεται με την άφιξη του κυκλώνα Ποπέα, ο οποίος αντικαθιστά τον καυτό Νέρωνα και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βίαιος, με ακραία καιρικά φαινόμενα και με τοπική πτώση των θερμοκρασιών έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι ειδικοί μιλούν για πρόωρο φθινόπωρο – τουλάχιστον για μερικές ημέρες – και ήδη οι Αρχές προετοιμάζονται για σφοδρές βροχοπτώσεις για την ερχόμενη εβδομάδα της 28ης Αυγούστου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ