ΚΟΣΜΟΣ

Ζωντανό σκουλήκι αφαιρέθηκε από εγκέφαλο γυναίκας στην Αυστραλία για πρώτη φορά στα χρονικά

Ζωντανό σκουλήκι αφαιρέθηκε από εγκέφαλο γυναίκας στην Αυστραλία για πρώτη φορά στα χρονικά
Το εύρημα των χειρουργών Canberra Health Services via AP

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές θέαμα στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά βρέθηκαν χειρουργοί στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια επέμβασης εγκεφάλου.   

Η ανωμαλία που είχε διαπιστωθεί από εξετάσεις ήταν ένα σκουλήκι μήκους 8 εκατοστών που βρέθηκε ζωντανό στον εγκέφαλο μιας γυναίκας.

Όπως αναφέρει το BBC το σκουλήκι αφαιρέθηκε από τον κατεστραμένο εμπρόσθιο λοβό της γυναίκας κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην Καμπέρα τον περασμένο χρόνο.

Το παράσιτο μπορεί να βρισκόταν εκεί για δύο μήνες.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι η υπόθεση αναδεικνύει τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών και λοιμώξεων από τα ζώα στους ανθρώπους.

«Όλοι σε εκείνο το χειρουργείο έπαθαν το σοκ της ζωής τους όταν ο χειρουργός πήρε μια λαβίδα για να μαζέψει μια ανωμαλία και η ανωμαλία αποδείχθηκε ότι ήταν ένα ζωντανό σκουλήκι οκτώ εκατοστών που κουνιόταν και ήταν κατακόκκινο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαντζάγια Σεναναγιακέ γιατρός λοιμωδών νοσημάτων στο νοσοκομείο της Καμπέρα.

Canberra Health Services via AP

«Ακόμη και ξεχάσετε πόσο αηδιαστικό είναι, πρόκειται για μια νέα μόλυνση που δεν έχει καταγραφεί ποτέ πριν σε άνθρωπο».

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η γυναίκα πιθανότατα κόλλησε το σκουλήκι αφού μάζεψε ένα είδος ντόπιου χόρτου, δίπλα σε μια λίμνη κοντά στο μέρος όπου ζούσε.

Η γυναίκα εμφάνισε πόνο στο στομάχι, βήχα, νυχτερινή εφίδρωση και διάρροια, που κλιμακώθηκε σε αυξανόμενη λήθη και επιδεινούμενη κατάθλιψη.

Ο ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη Ιανουαρίου 2021. Μια σάρωση αργότερα αποκάλυψε «μια άτυπη βλάβη εντός του δεξιού μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου». Η αιτία της κατάστασής της αποκαλύφθηκε μόνο από το μαχαίρι ενός χειρουργού κατά τη διάρκεια μιας βιοψίας τον Ιούνιο του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ