ΚΟΣΜΟΣ

Γιοχάνεσμπουργκ: Τουλάχιστον 63 νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πενταώροφο κτήριο

Γιοχάνεσμπουργκ: Τουλάχιστον 63 νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πενταώροφο κτήριο
Unsplash

Τουλάχιστον 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 43 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που κατέστρεψε πενταώροφο κτήριο στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ σήμερα το πρωί (31/08), ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές.

Τουλάχιστον 63 πτώματα έχουν ανασυρθεί από το πενταώροφο κτήριο στην επιχειρηματική συνοικία του Γιοχάνεσμπουργκ όπου ξέσπασε πυρκαγιά σήμερα το πρωί, ανακοίνωσαν οι αρχές της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Αφρικής σε ανάρτησή τους στο X (πρώην Twitter). Ακόμη 43 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Ρόμπερτ Μουλάουτζι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης, ανέφερε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς. Επιπλέον, επεσήμανε ότι το κτήριο έχει εκκενωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Οι αρχές επεσήμαναν ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, όμως καπνός εξακολουθεί να βγαίνει από τα παράθυρα του κτηρίου και πυροσβεστικά οχήματα έχουν περικυκλώσει το σημείο, όπως δείχνουν οι εικόνες που μεταδίδουν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ