ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Αγώνας δρόμου των Αρχών για πέντε εκατομμύρια μέλισσες που το «έσκασαν»

Καναδάς: Αγώνας δρόμου των Αρχών για πέντε εκατομμύρια μέλισσες που το «έσκασαν»
Κυψέλη μελισσών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Julio Cortez

Αγώνα δρόμου έκαναν οι Αρχές στο Οντάριο του Καναδά για να καταφέρουν να πιάσουν πέντε εκατομμύρια μέλισσες που απελευθερώθηκαν όταν φορτηγό που μετέφερε πολλά κιβώτια με κυψέλες έπεσε σε δρόμο. 

Η περιφερειακή αστυνομία του Χάλτον όπως ανέφερε στο CNNi ο αστυνόμος Ράιαν Άντερσον έλαβε κλήση λίγο μετά τις έξι το πρωί της Τετάρτης, αφού οι ιμάντες που ήταν στερεωμένοι στα κιβώτια με τις κυψέλες λύθηκαν και δημιούργησαν μια διαρροή, απελευθερώνοντας τα εκατομμύρια των μελισσών στο οδόστρωμα στο Μπέρλινγκτον, δήλωσε ο Άντερσον

Το Μπέρλινγκτον βρίσκεται νότια του Τορόντο. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Οντάριο μεταξύ του Τορόντο και των καταρρακτών του Νιαγάρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η Αστυνομία κοινοποίησε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία προειδοποιούσε τους κατοίκους και τα οχήματα να μείνουν μακριά από την περιοχή, ενώ περίπου έξι ή επτά τοπικοί μελισσοκόμοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν να μεταφέρουν τις μέλισσες πίσω στην ασφάλεια, δήλωσε ο Άντερσον.

«Μέσα σε λίγες ώρες, η πλειονότητα των μελισσών επέστρεψαν με ασφάλεια στις κυψέλες τους μέσα στα κιβώτια τους και φορτώθηκαν με ασφάλεια πίσω στο ρυμουλκούμενο», δήλωσε ο Άντερσον.

Ένας τοπικός Καναδός μελισσοκόμος, ο Μάικλ Μπάρμπερ ήταν ένας από τους εθελοντές που βοήθησαν στη σύλληψη μερικών από τα πέντε εκατομμύρια μέλισσες.

Οι μέλισσες μεταφέρονταν αφού είχαν χρησιμοποιηθεί τοπικά για επικονίαση, δήλωσε τηλεφωνικά στο CNN.

Ο Μπάρμπερ δήλωσε ότι συνήθως αυτή την εποχή του έτους, οι μελισσοκόμοι εργάζονται για να φέρουν τις μέλισσες πίσω στην αυλή τους για το χειμώνα.

«Σε αυτή την περίπτωση, έβγαιναν από το χωράφι του αγρότη πριν συγκομίσουν τη σοδειά τους και απλά τις πήγαιναν πίσω στην αυλή τους», είπε.

«Υπήρχαν πιθανότατα περίπου 40 κυψέλες στο ρυμουλκούμενο και περίπου 20 από τις κυψέλες γλίστρησαν από το ρυμουλκούμενο επειδή ο οδηγός προσπαθούσε να αποφύγει να χτυπήσει ένα ελάφι», πρόσθεσε ο Μπάρμπερ. «Μόλις έφτασα στη σκηνή, μιλούσα με τον μελισσοκόμο που ενεπλάκη στο ατύχημα, ρωτώντας πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε καλύτερα και καταλήξαμε σε ένα σχέδιο».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αρχικός μελισσοκόμος τσιμπήθηκε επανειλημμένα, αλλά δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί μετά το σμήνος των μελισσών στην περιοχή.

Canadian authorities race to capture five million bees from roadway spill

By Zenebou Sylla, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ