ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Γερμανός τουρίστας κατέστρεψε το σιντριβάνι του Ποσειδώνα για μια selfie

Ιταλία: Γερμανός τουρίστας κατέστρεψε το σιντριβάνι του Ποσειδώνα για μια selfie
To Κολοσσαίο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Gregorio Borgia

Στόχος βανδαλισμού από Γερμανό τουρίστα έπεσε ένα ακόμη έργο τέχνης στην Ιταλία με το φαινόμενο να έχει γίνει μάστιγα σε όλη τη χώρα ακόμη και στο ίδιο το Κολοσσαίο.

Αυτή τη φορά στη Φλωρεντία, όπου ένας 22χρονος Γερμανός τουρίστας ανέβηκε τη νύχτα στο σιντριβάνι του Ποσειδώνα, στην Πιάτζα ντελα Σινιορία, όπως αναφέρει η Il Messaggero για να βγάλει μια selfie, καταλήγοντας να καταστρέψει το μνημείο.

Ζημιά υπέστη το δεξί μπροστινό πόδι του αλόγου, το οποίο υπέστη την αποκόλληση μέρους του γύψου που έγινε κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης του 2018. Επιπλέον, μετά από ελέγχους, η πάνω περιοχή του άρματος, κατασκευασμένη από κόκκινο μάρμαρο, υπέστη την αποκόλληση ενός τριγωνικού τμήματος περίπου 25 x 20 χιλιοστών. Η ζημιά υπολογίζεται από τους τεχνικούς του δήμου σε περίπου πέντε χιλιάδες ευρώ.

Αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό. Η ιταλική αστυνομία αναζητά δύο Γερμανούς τουρίστες, που ζωγράφισαν στις 24 Αυγούστου με σπρέι ένα ποδοσφαιρικό σύνθημα σε ένα μνημείο της Φλωρεντίας του 16ου αιώνα, το τρίτο τέτοιο περιστατικό αυτό το καλοκαίρι.

Επτά μεγάλα γράμματα και αριθμοί που πιστεύεται ότι αφορούν τη γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα, Μόναχο 1860, ζωγραφίστηκαν με μαύρη μπογιά σε εξωτερικές κολώνες του διαδρόμου Βασάρι με θέα τον ποταμό Άρνο, ανέφερε το τοπικό μέσο ενημέρωσης La Nazione.

Θύμα βανδαλισμού τρεις φορές μέσα στο καλοκαίρι έχει πέσει και το Κολοσσαίο με τουρίστες να προσπαθούν να χαράξουν τα αρχικά τους στο μνημείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ