ΚΟΣΜΟΣ

Επέστρεψε στη Γη το πλήρωμα του SpaceX Dragon από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Επέστρεψε στη Γη το πλήρωμα του SpaceX Dragon από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Οι τέσσερις αστροναύτες Credits: NASA/Joel Kowsky

Με ασφάλεια επέστρεψαν μετά από έξι μήνες στο διάστημα οι αστροναύτες του διαστημόπλοιου SpaceX Dragon οι οποίοι προθαλασσώθηκαν στα ανοικτά των ακτών του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα

Οι αστροναύτες της NASA Stephen Bowen και Woody Hoburg, καθώς και ο αστροναύτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Sultan Alneyadi και ο κοσμοναύτης της Roscosmos Andrey Fedyaev, παρέμειναν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Μετά την επιστροφή στη στεριά, το πλήρωμα μετέβη αεροπορικώς στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA στο Χιούστον.

«Αφού πέρασαν έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, διανύοντας σχεδόν 79 εκατομμύρια μίλια κατά τη διάρκεια της αποστολής τους και ολοκληρώνοντας εκατοντάδες επιστημονικά πειράματα προς όφελος όλης της ανθρωπότητας, το πλήρωμα 6 της SpaceX της NASA επέστρεψε στον πλανήτη Γη», δήλωσε ο Διοικητής Μπιλ Νέλσον. «Αυτό το διεθνές πλήρωμα αντιπροσώπευε τρία έθνη, αλλά όλοι μαζί απέδειξαν την κοινή φιλοδοξία της ανθρωπότητας να φτάσει σε νέες κοσμικές ακτές. Οι συνεισφορές του πληρώματος-6 θα βοηθήσουν τη NASA να προετοιμάσει την επιστροφή στη Σελήνη υπό την Άρτεμις, να συνεχίσει προς τον Άρη και να βελτιώσει τη ζωή εδώ στη Γη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ