ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Ανακοίνωσε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 780 εκατ. ευρώ

Δανία: Ανακοίνωσε πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 780 εκατ. ευρώ
Φωτογραφία αρχείου από Ουκρανούς στρατιώτες σε περιπολία με άρματα μάχης AP Photo/Petro Zadorozhnyy

Πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 780 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε πως θα παρέχει στην Ουκρανία, η κυβέρνηση της Δανίας την Τρίτη (12/8).

Ειδικότερα, το πακέτο βοήθειας θα παρασχεθεί σε βάθος μιας τριετίας, δηλαδή μέχρι το 2025 και αποτελεί το έβδομο μεγαλύτερο πακέτο που έχει δοθεί στο Κίεβο από το ξέσπασμα του πολέμου.

Το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής βοήθειας αυτής θα φθάσει στην Ουκρανία μέσα στο 2023, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας της Δανίας.

Μεταξύ άλλων, θα χρηματοδοτηθούν παραδόσεις τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης/μεταφοράς προσωπικού και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Η Κοπεγχάγη έχει ήδη προμηθεύσει τον ουκρανικό στρατό με παλαιότερα γερμανικής κατασκευής βαριά άρματα μάχης Leopard 1, ενώ έχει επίσης υποσχεθεί στο Κίεβο δεκάδες αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16.

«Πολλές από τις δωρεές που κάναμε μέχρι τώρα προήλθαν από τις αποθήκες μας. Σύντομα θα έχουν αδειάσει», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, ο Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ