ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικά ΜΜΕ: Τι αναφέρουν για τη σύλληψη των δύο Τούρκων για κατασκοπεία

Τουρκικά ΜΜΕ: Τι αναφέρουν για τη σύλληψη των δύο Τούρκων για κατασκοπεία
Drone (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) AP Photo/Matt Rourke, File

Στις κατηγορίες για κατασκοπεία στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν οι δύο Τούρκοι που πέταξαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το περασμένο Σάββατο (16/9) πάνω από μια ναυτική βάση στο νησί του Πόρου αναφέρεται το trhaber.com.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός μεταδίδεται καθαρά ειδησεογραφικά από το κρατικό κανάλι.

«Δύο Τούρκοι υπήκοοι πέταξαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) το περασμένο Σάββατο (16/9) πάνω από μια ναυτική βάση στο νησί του Πόρου, νότια της ελληνικής πρωτεύουσας, της Αθήνας. Οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν αφού έγινε αντιληπτή η κατάσταση.

Σε εξέλιξη οι διώξεις

Οι δυο Τούρκοι έφυγαν από το νησί μετά το περιστατικό. Ωστόσο, η αστυνομία τους εντόπισε και τους συνέλαβε στη Μονεμβασιά στην περιοχή της Λακωνίας της νότιας Πελοποννήσου.

Η αστυνομία ενημέρωσε την Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών ΕΥΠ, η οποία αναλύει το καταγεγραμμένο υλικό για να εκτιμήσει τη σοβαρότητα του περιστατικού. Μετά την αρχική έρευνα στη Μονεμβασιά, οι ύποπτοι θα μεταφερθούν στην Αθήνα για ενδελεχή αξιολόγηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η νομική διαδικασία ξεκίνησε με τη δημιουργία φακέλου που περιείχε τις λεπτομέρειες των ενεργειών των κατηγορουμένων και τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του κατασχεθέντος μη επανδρωμένου αεροσκάφους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ