ΚΟΣΜΟΣ

Καρχαρίας παγιδεύτηκε στην ακτή: Η επικίνδυνη αποστολή διάσωσής του σε βίντεο

Καρχαρίας παγιδεύτηκε στην ακτή: Η επικίνδυνη αποστολή διάσωσής του σε βίντεο
Screen grab / youtube

Σε βίντεο έχουν καταγραφεί οι απεγνωσμένες προσπάθειες ενός τεράστιου καρχαρία που εγκλωβίστηκε στην ακτή της Φλόριντα και η βοήθεια που του πρόσφεραν ριψοκίνδυνοι λουόμενοι, ώστε να επιστρέψει στην ανοιχτή θάλασσα.

Τις εικόνες απαθανάτισε μια γυναίκα ο σύζυγος της οποίας μαζί με άλλους λουόμενους προσπαθούσαν να στείλουν τον καρχαρία maco πίσω στο νερό.

Ένας από τους άνδρες είπε ότι είδε τον καρχαρία να κυλά με ταχύτητα στην ακτή και στη συνέχεια να κολλάει στην άμμο. Οι λουόμενοι άρπαξαν το ουραίο πτερύγιο και προσπάθησαν να τον τραβήξουν στο νερό. Ωστόσο ο καρχαρίας, χτυπιόταν στην άμμο δείχνοντας τα δόντια του και ξεφυσώντας, ενώ κάποια στιγμή πέταξε τους διασώστες στην άκρη.

«Δυσκολευόταν να ξαναμπεί στο νερό και ο σύζυγός μου προσπάθησε να το βοηθήσει», είπε η γυναίκα που απαθανάτισε τις εικόνες και που φώναζε ενώ τραβούσε το βίντεο πόσο επικίνδυνη ήταν η προσπάθεια διάσωσης του κύτους.

Τελικά οι άντρες κατάφεραν να τον οδηγήσουν πίσω στο νερό. Ωστόσο, ο σαστισμένος καρχαρίας για αρκετή ώρα επέπλεε ακίνητος, ώστε όλοι αναρωτήθηκαν εάν είναι ακόμα ζωντανός. Λίγα λεπτά μετά, κολύμπησε στα ανοιχτά και οι λουόμενοι ξέσπασαν σε επιφωνήματα και χειροκροτήματα για τους ριψοκίνδυνους διασώστες.

Το AmericanOceans.org κατατάξει τον καρχαρία mako στη λίστα με τους πιο επικίνδυνους καρχαρίες. Ο γιγάντιος καρχαρίας μπορεί να φτάσει στο μήκος τα τρία μέτρα και στο βάρος τα 1.200 κιλά. Οι επιθέσεις σε ανθρώπους, αν και σπάνιες, είναι πολύ ισχυρές. Οι mako έχουν το δεύτερο πιο δυνατό δάγκωμα στον κόσμο, μετά τους κροκόδειλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ