ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυση από την οικογένεια της 32χρονης που έχασε τη ζωή της από αλλαντίαση

Μήνυση από την οικογένεια της 32χρονης που έχασε τη ζωή της από αλλαντίαση
AP Photo/Sophie Garcia

Μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατέθεσαν οι γονείς και ο σύζυγος της Μαρίας Γ., της 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση μετά την κατανάλωση σαρδέλας σε μπαρ του Μπορντό στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αυτό αποκαλύπτουν το RTL και το M6, πληροφορία την οποία επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Μπορντό. Την Παρασκευή (15/9), ο εισαγγελέας της πόλης ανακοίνωσε την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας», «εμπορία τροφίμων επιβλαβών για την υγεία» και «πώληση διεφθαρμένων ή τοξικών τροφίμων», η οποία ανατέθηκε στη δικαστική αστυνομία και στους χωροφύλακες της Oclaesp, της υπηρεσίας που ασχολούνται με υποθέσεις που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Η Μαρία Γ., ερευνήτρια σε πανεπιστήμιο της περιοχής του Παρισιού, είχε έρθει στο Μπορντό για να γιορτάσει τα γενέθλιά της συνοδευόμενη από τον Ιρλανδό σύζυγό της. Το νεαρό ζευγάρι, που είχε εγκατασταθεί στη Γαλλία, είχε παντρευτεί τον Μάιο. Ο σύζυγος ήταν επίσης σε κατάσταση μέθης μετά το γεύμα του ζευγαριού στο Tchin Tchin Wine Bar και νοσηλεύτηκε, αλλά έχει ξεπεράσει το πρόβλημα και αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το RTL.

Ο πατέρας της κοπέλας, δικηγόρος στον Πειραιά, είναι αποφασισμένος να δώσει δικαστική μάχη με την οικογένειά του. Ο Γάλλος δικηγόρος τους, με τον οποίο επικοινώνησε το RTL και το M6, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση σε αυτό το στάδιο της έρευνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ