ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Λιβύη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια - Νέο συγκλονιστικό βίντεο

Τραγωδία στη Λιβύη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια - Νέο συγκλονιστικό βίντεο
«The Libya Update»

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του θανατηφόρου τροχαίου που κόστισε την ζωή τριών στρατιωτικών και δύο πολιτών που μετείχαν σε ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη. Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε στην Αστυνομία εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών του τροχαίου.

Στην παραγγελία της προς την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, η Εισαγγελία ζητά να εξεταστεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας το τροχαίο, ώστε να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις.

Στην εισαγγελική παραγγελία αναφέρονται ενδεικτικά αδικήματα όπως αυτά που αφορούν ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και από αμέλεια.

Στο μεταξύ, νέο συγκλονιστικό βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα, το οποίο δείχνει το λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική αποστολή να είναι στην άκρη του δρόμου και να έχει καεί ολοσχερώς.

Μαρινάκης: Τροχαίο το δυστύχημα στη Λιβύη - Δεν ενεπλάκη η ΕΥΠ στις έρευνες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε χθες το αυτοκινητιστικό στη Λιβύη «τροχαίο δυστήχημα», ενώ διέψευσε πληροφορίες περί εμπλοκής της ΕΥΠ στις έρευνες.

«Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες ότι επρόκειτο για τροχαίο δυστύχημα και όχι για κάτι διαφορετικό. Δεν ισχύει η πληροφορία ότι μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη για περαιτέρω ελέγχους. Για ακόμη μια φορά, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των νεκρών», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Νίκου Δένδια ούτε ανασχηματισμού, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των νεκρών στο τροχαίο της ελληνικής αποστολής στην Λιβύη.

Εξιτήριο για τρεις από τους τραυματίες

Εξιτήριο έλαβαν από τα στρατιωτικά νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν τρεις από τους ελαφρά τραυματίες της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη και οι οποίοι επαναπατρίστηκαν την Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της αποστολής, Συνταγματάρχης και έμπειρος καταδρομέας, που αντιμετώπιζε σοβαρά κατάγματα, υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και αναμένονται νεότερα για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Συνταγματάρχης καθόταν στη μπροστινή θέση του λεωφορείου και μετά τη σύγκρουση με το αγροτικό όχημα εκτινάχθηκε και βρέθηκε αρκετά μετρά μακριά από το σημείο του δυστυχήματος. Ο τρίτος μεταφραστής της αποστολής, παραμένει για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Λιβύης, καθώς τα κατάγματα που φέρει στη λεκάνη και στα πλευρά, δεν επιτρέπουν -σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς- καμία μετακίνηση.

Οι επαφές του Έλληνα πρόξενου στη Βεγγάζη

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για το τροχαίο και σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη (19/9), ο Έλληνας πρόξενος στη Βεγγάζη επισκέφθηκε συγγενείς των πέντε ατόμων που σκοτώθηκαν. Από την ελληνική πλευρά, καταβάλλονται προσπάθειες για όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη στους οικείους των θυμάτων. Πάντως, δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες ότι σε κοντινή απόσταση από το σημείο του δυστυχήματος σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό με την εμπλοκή τουρκικής αποστολής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ