ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνική ταβέρνα στο Μιλγουόκι άνοιξε ο Αντετοκούνμπο

Ελληνική ταβέρνα στο Μιλγουόκι άνοιξε ο Αντετοκούνμπο
AP Photo/Jeffrey Phelps

Η εμπλοκή του με τον κόσμο των επιχειρήσεων ήδη τον κάνουν τόσο δραστήριο όσο ελάχιστοι αθλητές στον κόσμο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει (μεταξύ άλλων) fund διαχείρισης κεφαλαίων που ανήκει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ομάδα ποδοσφαίρου στο MLS, το Golf Center του Λος Άντζελες και... συνεχίζει.

Τώρα, άνοιξε το εστιατόριο «Avli» και το έκανε ίσως για να έχουν για πάντα ελληνικές γεύσεις -σαν αυτές που μεγάλωσε- στο τραπέζι τους οι κάτοικοι του Μιλγουόκι.

Στην πόλη που συνεχίζει να αγωνίζεται στις ΗΠΑ επέλεξε να κάνει την επόμενη επιχειρηματική κίνηση και στο πλευρό του αυτή τη φορά βρίσκονται οι εκπρόσωποί του, Γιώργος Πάνου και Άλεξ Σαράτσης. Μαζί θα είναι ιδιοκτήτες μίας φημισμένης αλυσίδας ελληνικών εστιατορίων του Σικάγου, που τώρα ανοίξει διαδρόμους και στην αφορά του Μιλγουόκι.

«Θα είμαι εκεί μετά από κάθε παιχνίδι», έγραψε στο Instagram ο 28χρονος σούπερ σταρ του ΝΒΑ και των Μπακς, ενώ ο ατζέντης του και πλέον συνεργάτης του στον χώρο της εστίασης, Άλεξ Σαράτσης, εξήγησε πως «τρώω ελληνικό φαγητό όλη μου τη ζωή. Ποτέ μου δεν πίστευα πως θα σέρβιρα σε πελάτες. Είμαι περήφανος για τα παιδιά στην Αυλή και το πρώτο εστιατόριο έξω από την περιοχή του Σικάγο. Το να είναι μέτοχος σε ένα εστιατόριο μαζί με τον Γιώργο (Πάνου) και τον Γιάννη (Αντετοκούνμπο) θα είναι μια φανταστική εμπειρία».

https://www.instagram.com/p/CxObIOEPuFJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στο μενού του εστιατορίου, που έκανε εγκαίνια στις 20 Σεπτεμβρίου και πλέον έχει έξι καταστήματα στις ΗΠΑ (τα πέντε είναι στο Σικάγο) περιλαμβάνονται κλασσικοί ελληνικοί μεζέδες: Τζατζίκι, σαγανάκι, ταραμάς, χωριάτικη σαλάτα και σπανακόπιτα. Φυσικά δεν λείπει ούτε ο μουσακάς, ούτε φυσικά και τα σουβλάκια.

Οι τιμές για τα... ελληνικά δεδομένα είναι πανάκριβες. Η χωριάτικη για παράδειγμα, τιμολογείται στα 15 δολάρια, το τζατζίκι στα 11, ενώ η σπανακόπιτα κάνει 17 δολάρια. Ένα παραπάνω από τα σουτζουκάκια. Βέβαια στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, ο μέσος μισθός είναι σχεδόν στα 4.200 δολάρια το μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ