ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πανικός σε πτήση - Αναταράξεις προκάλεσαν τον τραυματισμό οκτώ ατόμων

ΗΠΑ: Πανικός σε πτήση - Αναταράξεις προκάλεσαν τον τραυματισμό οκτώ ατόμων
UNSPLASH

Τον τραυματισμό οκτώ ατόμων προκάλεσαν έντονες αναταράξεις σε πτήση της JetBlue τη Δευτέρα (25/9) λίγη ώρα πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το Airbus A320 είχε απογειωθεί από το Γουαγιακίλ του Ισημερινού με προορισμό το Φορτ Λοντερντέιλ στη Φλόριντα. Πλησιάζοντας στη Τζαμάικα σημειώθηκαν πολύ ισχυρές αναταράξεις.

Μόλις προσγειώθηκε στη Φλόριντα, ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο και μετέφεραν σε νοσοκομείο επτά επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος, αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας JetBlue.

Το Εθνικό Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών (NTSB) και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή έρευνας για την πτήση 1256 της JetBlue.

Να σημειωθεί πως τον Αύγουστο, τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας αναταράξεων πάνω από την Ατλάντα σε πτήση της Delta Air Lines, ενώ τον Ιούλιο, αντίστοιχο περιστατικό σε πτήση της Allegiant Air από τη Βόρεια Καρολίνα στη Φλόριντα προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα με στοιχεία της FAA, το 2022 τέσσερις ταξιδιώτες και 13 μέλη πληρωμάτων αεροσκαφών τραυματίστηκαν εξαιτίας αναταράξεων σε πτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ