ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η πόλη με το μακρύτερο -και πιο περίεργο- όνομα στον κόσμο

Αυτή είναι η πόλη με το μακρύτερο -και πιο περίεργο- όνομα στον κόσμο
Η πόλη «Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoc» κατέχει το ρεκόρ του πιο μεγάλου ονόματος στην Ευρώπη. photo: Adraio, via Wikimedia Commons

Το όνομά του μπορεί δύσκολα να στριμωχθεί σε μια πετσέτα τσαγιού, ένα διακοσμητικό πιάτο, έναν μαγνήτη, μια κούπα και άλλα τουριστικά αναμνηστικά, αλλά η πόλη «Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoc» στη βόρεια Ουαλία γιορτάστηκε με τραγούδια.

Αποδεικνύεται ότι δεν χρειάζεστε φυσικά θαύματα ή παγκοσμίου φήμης πολιτιστικά αξιοθέατα για να διεκδικήσετε, όταν οι ξένοι θα κάνουν το ταξίδι απλώς για να τραβήξουν φωτογραφίες της τοπικής σήμανσης.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του χωριού, Alun Mummery, αποδίδει το διαφημιστικό κόλπο που επιμηκύνει το όνομα το 1869 σε έναν τοπικό τσαγκάρη.

Ή ίσως ήταν ράφτης. Αυτό υποστήριξε ο ποιητής John Morris-Jones, συγγραφέας του A Welsh Grammar, Historical and Comparative του 1913, ενώ αρνήθηκε να προσδιορίσει ξεκάθαρα αυτό το όνομα πόλης που μοιάζει με σιδηρόδρομο.

Η Wikipedia αμφισβητεί αυτές τις ιστορίες προέλευσης παραθέτοντας ένα λήμμα σε έναν εκκλησιαστικό κατάλογο που δημοσιεύτηκε λίγα χρόνια πριν από το 1869, ο οποίος έδινε το πλήρες όνομα της ενορίας ως «Llanfairpwllgwyngyllgogerbwlltysiliogogo».

Κάποιος στο γραφείο τουριστικών πληροφοριών είπε στον ταξιδιωτικό συγγραφέα Dave Fox ότι μεταφράζεται σε «Η εκκλησία της Μαρίας στο κοίλωμα της λευκής φουντουκιάς κοντά σε μια γρήγορη δίνη και η εκκλησία του Αγίου Τυσίλιου κοντά στην κόκκινη σπηλιά».

Η πόλη «Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoc» κατέχει το ρεκόρ του πιο μεγάλου ονόματος στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ